torsdag 6 januari 2022

Sammanfattning Hett i hyllan 2021

Det är återigen dags för Hett i hyllan-facit, eller vad man nu ska kalla det. Alltså hur det har gått. Har det hjälpt? Hur många av böckerna som varit med där har jag läst? Visst vore det lämpligt att visa upp ett resultat på årsbasis.

Under 2021 så var det bara en bok i Hett i hyllan varje vecka så det blev 52 böcker totalt. Av de 52 så har jag bara läst fem stycken, men jag har läst ytterligare sexton av de som varit med tidigare år. Alltså 21 sammanlagt. Något färre än förra året, då det var 23, men ändå helt okej.

I 333 veckor har jag visat upp mina hyllvärmare nu och på de veckorna så har 420 böcker hamnat en liten stund i rampljuset. Av dem så har jag läst totalt 119 stycken under de här, lite drygt, sex åren. Det är mer än en fjärdedel, 28%, som inte längre värmer mina hyllor. Det blev ett par mindre kalas under året och tolv av de lästa Hett i hyllan-böckerna har fått flytta hem till någon annan. Totalt är det 31 stycken som har lämnat sin plats i mina hyllor.

Vad jag tyckte om dem jag har läst? För de som blev lästa under 2021 så såg betygsfördelningen ut som följer:
2 x 3,0
11 x 3,5
8 x 4,0

Det gör ett genomsnitt på 3,64, vilket är ännu en höjning jämfört med förra året. Även den här gången högst marginellt, men ändå. För 2020 låg det på 3,60. Åtta stycken fyror hittade jag alltså bland de där dammiga Hett i hyllan-böckerna.

För samtliga lästa så ser det ut så här:
1 x 2,0
7 x 2,5
15 x 3,0
52 x 3,5
44 x 4,0

Det blir ett genomsnitt på 3,55, vilket är 0,2 mer än förra året. Det är ändå glädjande att det är de högre betygen som är vanligast.

Jag skulle vilja påstå att det bara har haft positiva effekter det här med Hett i hyllan.

4 kommentarer:

 1. Jag har ju bara ett tjugotal böcker inköpta 2021 nu som jag inte gått igenom i Hett i hyllan så jag tänker att jag står över att medverka där i år. Det blev en perfekt avslutning med den sista boken inköpt 2020 som sista heting dagen före nyår och jag kan inte direkt kalla förra årets böcker för särskilt heta. Dessutom är jag pepp på många av dem och kommer nog läsa dem i år.

  Men ett stort tack för att du skapade Hett i hylan och det har verkligen hjälpt mig att återuppväcka lusten för många av de hyllvärmarna jag har här hemma.Och så har det varit snabbt och enkelt bloggande på torsdagar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att Hett i hyllan kommer att leva kvar i några år till. För mig 😳 Det finns en del att ta av där, även om jag faktiskt har blivit bättre på att inte köpa alla böcker jag vill ha.

   Men visst är det så att man blir lite sugen på de där böckerna, när de väl kommer fram i ljuset. Det är ju det som är meningen 🙂

   Radera
 2. Det finns ju en högst sannolik möjlighet att jag hoppar på igen längre fram när de nyaste böckerna blivit heta nog!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen tillbaka när helst du önskar 🙂

   Radera