torsdag 13 januari 2022

Hett i hyllan #335

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Detta är den näst sista som är oläst från julen 2017.
Dark matter av Blake Crouch hörde jag så mycket om när den kom.

Det jag oftast hörde om den här boken är att den var annorlunda och kanske lite konstig. Oftast lockar det mig. I alla fall när den verkar vara annorlunda och konstig på ett sätt som passar mig. Något annat som är märkligt är att det inte alls känns som att det var fyra år sedan jag fick den, men jag är känd för att inte ha någon tidsuppfattning. Åtminstone inte i det här avseendet. Det känns som att jag har alldeles för många, alldeles (potentiellt) för bra böcker liggande. Hur jag ska ta mig an det här problemet har jag ingen aning om.

Så här står det på baksidan:
Vetenskapsmannen Jason Dessen spåddes en lysande framtid men allt förändrades när hans flickvän blev gravid. Istället för en framgångsrik karriär är han vid 40 års ålder fysiklärare, pappa till Charlie och gift med Daniela.

Är du nöjd med livet? Det är bland det sista Jason hör innan han slås medvetslös. När han vaknar är han fastspänd vid en bår och omringad av främlingar i skyddsdräkter. En man han aldrig har sett tidigare ler mot honom och säger Välkommen tillbaka. Men Jason känner inte igen sitt liv. Han har hamnat i en värld där hans fru inte är hans fru och hans son aldrig blivit född. Jason själv är inte en vanlig lärare utan ett uppmärksammat geni som har åstadkommit något revolutionerande. Något som borde vara omöjligt.

Är det hans gamla liv som är falskt, eller det nya? Jason ger sig ut på en resa för att hitta tillbaka till sin familj. En resa som tvingar honom att konfrontera de mörkaste sidorna av sig själv, samtidigt som han kämpar mot en skrämmande, till synes oslagbar fiende.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Den lät smått intressant!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/01/13/hett-i-hyllan-278/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så otroligt nyfiken på den här när den kom, den lät så annorlunda. På ett bra sätt.

   Radera
 2. Den verkar spännande. Har fått lite blandade recensioner ser jag på nätet.
  http://mosstanten.se/2022/01/13/hett-i-hyllan-137-makten-och-kvinnligheten/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att den är en vattendelare.

   Radera
 3. Jag ska säga att jag gillade Dark matter när jag läste den, och har tänkt läsa även Recursion av samma författare ett tag men det har inte blivit av. Såg nu när jag kollade upp att det verkar komma en till bok av författaren i juli som jag nu också blev intresserad av.

  Mitt bidrag denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/01/hett-i-hyllan-vecka-2-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror egentligen att detta kan vara min typ av bok. Den ska flyttas fram så fort det finns en ledig plats 🙂

   Radera