fredag 28 januari 2022

Kommande böcker februari 2022

Som vanligt i februari så är det inte så många nya spännande böcker som släpps. Jag lyckades ändå hitta några och en av dem är ju på riktigt efterlängtad.

Fallvind av Maria Adolfsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Doggerland 5
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2022-02-08
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker. Karen Eiken Hornby är föräldraledig och inte alls nöjd med att behöva återgå i tjänst. Särskilt inte för att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen.

Jag är nästan löjligt nyfiken på den här serien. Nu är den redan uppe på femte delen...I dina händer av Malin Persson Giolito
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2022-02-28
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva. Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget - ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vem tar ansvar för att det aldrig händer igen?


För att inte tala om hur nyfiken jag är på denna.Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg
Genre: Drama
Serie: Ellens val (5)
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2022-02-09
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Året är 1916. Ellen och Carl har förlovat sig, men kommer de att kunna gifta sig som planerat när Carl drabbas av en familjetragedi? Samtidigt får vännen Ingeborg reda på att hennes stora kärlek Anton har förlovat sig med någon annan. Ingeborg vill inte ha det liv Anton kan erbjuda - men hon vill heller inte mista honom. Gerda däremot har aldrig varit förälskad men en dag träffar hon nattfjärilen Serafia - en kvinna som får henne att omvärdera allting i livet. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar. Men ingen väg är utan svårigheter.

Första delen har jag läst och den gav faktiskt mersmak.Självmordshuset av Charlie Donlea
Genre: Thriller
Serie: Rory Moore & Lane Phillips (2)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2022-02-14
Förlag: Jentas

Från Bokus
I den vildvuxna utkanten av campusområdet runt Westmont PreparatorySchool i Indiana ligger en övergiven lärarbostad, ett hus som eleverna olovandes använt som nattlig festlokal och som blivit platsen för en livsfarlig lek.

För ett år sedan dog två elever brutalt och ohyggligt i huset. En lärare dömdes för morden, men trots domen kvarstår både obesvarade frågor och olösta mysterier framför allt varför tre av de som överlevde mordnatten senare har återvänt till huset för att begå självmord.

Nu anlitas den välkände profileraren Lane Phillips som rådgivare till en viral podcast som handlar om morden på skolan. Han inser snabbt att mysteriet skulle vara ett idealiskt problem för Rory Moore, hans partner men också forensisk rekonstruktör med en kuslig förmåga att hitta och lägga pussel med de detaljer som andra utredare missat.

Ju mer Lane och Rory upptäcker om skolan och dess elever, desto mer övertygade blir de om att den livsfarliga leken inte har upphört. Och att de som deltar kanske omöjligt kan vinna eller ens överleva.


Men... vad är detta? En författare/serie som jag helt har missat. Det låter ju riktigt intressant.

10 kommentarer:

 1. En ny om Doggerland och en ny av Giolito, de böckerna är måsten för mig. Jag ligger dock efter med Doggerland-serien, och måste snabbt läsa den förra boken inser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte köpa första delen i Doggerland för något år sedan, på bokrean. Då tog den plötsligt slut och det blev inget av det. Men Giolitos, den måste jag bara ha.

   Radera
 2. Asså Maria Adolfssons Doggerland... gillas stenhårt här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog göra ett försök och hitta den första boken 🙂

   Radera
 3. Ja, det var verkligen tunt i februari men det blev i alla fall ett inlägg för mig mycket tack vare Doggerland och Giolitos nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen så är det ju inte kvantiteten som är det viktiga här och faktum är väl att det är bra att det inte kommer så mycket nytt. Vi får ju en chans att läsa ikapp 🤔

   Radera
 4. Självmordshuset låter riktigt intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev alldeles förskräckt av att jag har missat den här författaren/serien.

   Radera