torsdag 20 januari 2022

Hett i hyllan #336

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Till slut, den sista olästa från julen 2017 och faktiskt också från hela 2017.
Tusende våningen av Katharine McGee verkar ha det mesta som jag vill ha i en bok.

Jag minns inte längre var jag såg den först, men jag tror mig minnas att den lockade mig med en gång. Vad kan liksom gå fel med framtidsskildring, familjehemligheter och skillnader på folk och folk? Detta är också första delen i en serie, men dessvärre så verkar inte de efterföljande två böckerna vara översatta till svenska. Så... ännu ett dilemma med hur jag ska göra. Eller det kanske löser sig av sig självt. Om jag inte gillar den.

Så här står det på baksidan:
Från tusende våningen är fallet högt.

Manhattan, år 2118. Ett tusen våningar högt torn skuggar hela Brooklyn. I det finns allt man kan önska sig för den som har råd. Och det har Avery, vars familj bor på tusende våningen. Hon har allt, utom det hon egentligen vill ha. Nästan lika högt upp bor hennes bästa vän Leda. För att dölja sina egna hemligheter börjar hon ta reda på andras, genom att anlita hackaren Watt. Långt ner i huset bor Rylin, som kämpar för att försörja sig och sin lillasyster, efter att deras mor dött. Och Eris, som tvingas flytta från toppen till botten, när hennes familjs hemlighet avslöjas.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Det där låter som en bok för mig!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/01/20/hett-i-hyllan-279/

  SvaraRadera
 2. Du skulle kunna läsa den nu och ha med den i framtidstron. Men du har kanske läst jättemånga framtidsböcker?
  http://mosstanten.se/2022/01/20/hett-i-hyllan-138-bo-bergman/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker så... smart 🙂 Jag tror visserligen inte att det är någon brist på böcker av den sorten, men detta tål att funderas på.

   Radera
 3. Vilket fint omslag. Personligen tycker jag att det kan räcka med tre våningar. Jag får regelrätt panik när min eländes kusin ska ha ut mig på balkongen på sjätte våningen för att beundra blomsterprakten. Men den låter riktigt spännande. Har aldrig sett den förut. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2022/01/hett-i-hyllan-48.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller så glad i för höga hus, men inte på grund av svindel utan för att brandstegar inte når så högt upp... Annars tycker jag om att bo högre upp i ett hus 🙂

   Radera
 4. Den har jag hört talas om. https://eggetbok.blogspot.com/2022/01/hett-i-hyllan-130.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte den syntes överallt då, för några år sedan.

   Radera
 5. Den boken har jag också, och har inte läst men vill.
  Min bok finns här för veckan
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/01/hett-i-hyllan-vecka-3-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte hjälpa att man vill läsa böckerna, de blir stående ändå.

   Radera
 6. Den låter väldigt intressant!

  SvaraRadera