torsdag 25 juni 2015

Kommande böcker juli 2015

Men. Vad är nu detta? Det ska inte vara några intressant boksläpp över sommaren. Jag orkade inte ens ta med alla. Suck.

Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser
Genre: Drama
Serie: Storstadstrilogin (3)
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2015-07-31
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Jaha, så detta är en serie? Då måste jag ju skaffa Maskarna på Carmine Street också...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Stjärnfall av Lars Wilderäng
Genre: Thriller
Serie: Stjärnklart (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-07-28
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Tio år har gått sedan den moderna civilisationens undergång, när all elektronik slogs ut av ett högteknologiskt angrepp. Livet har sakta börjat stabiliseras, men är faran verkligen över? Nedsläckningen, som perioden när elen försvann kallas, var troligtvis bara början. Nu står mänskligheten inför ett än större hot.

Militären Jocke är äntligen tillbaka i Sverige efter ett långt uppdrag i Mellanöstern och hoppas på ett lugnt liv. Storbonden Filip Stenvik har fått skydd av Federationen Västra Götaland men oroar sig för nya angrepp. Maximilian har vuxit upp till en man och gör sitt bästa för att bryta sig fri från barndomshemmet och gå sin egen väg. På Carlstens fästning samlar Bohusläns landshövding, Gustaf Silverbane, sina styrkor, medan forskningschefen Anna Ljungberg försöker analysera den motståndare de inte vet mycket om. Men tänk om fienden redan finns bland dem? Kanske närmare än någon kan ana.


Jag har precis köpt första delen och om baksidetexterna stämmer så passar detta mig som handen i handsken.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Skymningsflickan av Katarina Wennstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Charlotta Lugn (4)
Antal sidor: 413
Utgivningsdatum: 2015-07-31
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?

Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.
Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet.

Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.


Jag har överhuvudtaget inte startat läsa den här serien, men jag har ju gillat alla Wennstam jag läst.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.De öde fälten av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (7)
Antal sidor: 331
Utgivningsdatum: 2015-07-22
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget - med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.

Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?


Då är det nog dags att läsa förra boken nu...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Cress av Marissa Meyer
Genre: Science fiction
Serie: Månkrönikan (3)
Antal sidor: 550
Utgivningsdatum: 2015-07-22
Förlag: Modernista

Från Bokus
Cinder och kapten Thorne är på rymmen med Scarlet och Wolf i släptåg. Tillsammans planerar de att störta drottning Levana och hennes armé.

Deras största hopp ligger hos Cress, som har varit instängd i en satellit sedan hon var barn, med bara dataskärmar som sällskap. All denna tid framför datorer har gjort Cress till en lysande hacker. Och olyckligtvis har hon precis fått order från Levana att spåra upp Cinder och hennes stilige medbrottsling.

När ett våghalsigt räddningsförsök slår fel splittras gruppen. Cress får till sist sin frihet, men den har ett högt pris. Samtidigt kommer inte drottning Levana att låta något stå i vägen för hennes äktenskap med kejsare Kai.

Cress, Scarlet och Cinder har kanske inte tackat ja till att rädda världen - men de är antagligen de enda som kan göra det.


Snart ska jag läsa Cinder. Snart.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Spindeln i hörnet av Nikki Owen
Genre: Thriller
Serie: Maria Martinez Villanueva (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-07-28
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Mörk och skruvad psykologisk thriller med en mycket opålitlig berättare.

Plastikkirurgen Maria Martinez Villanueva sitter fängslad för mordet på en katolsk präst. Hon hävdar att hon är oskyldig.

Från Marias perspektiv får vi följa en besynnerlig verklighet där det är svårt att veta vad som egentligen är sant. Psykologen Kurt ifrågasätter hennes mentala hälsa utöver hennes diagnos: Aspergers syndrom.

Maria är övertygad om att hon befinner sig i centrum av en stor konspiration. Osäker på vilka hon kan lita på försöker hon ta reda på vem som är skyldig till att hon sitter fängslad.


Mörk och skruvad psykologisk thriller med en mycket opålitlig berättare. Hela den meningen är en enda stor trigger.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Bombmakaren och hans kvinna av Leif GW Persson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-07-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett telefonsamtal som förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap.

Den här verkar inte höra till någon serie så frågan är om inte denna måste flytta hem till mig. Huvudsaken är att inte Evert Bäckström är med...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.

10 kommentarer:

 1. Hoppas du kommer att gilla Cinder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli spännande att läsa den till slut :)

   Radera
 2. Modernista vet vilka böcker som gäller alltså! Men det där omslaget är inte det som de kommer att ha, det ser ut såhär:http://www.adlibris.com/fi/sv/bok/cress-9789176452981

  I min mening inte alls lika snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att det fanns två omslag på nätet till Cress och jag hoppas verkligen att de använder det snygga. Modernista har i alla fall den bilden i sin sommarkatalog.

   Radera
 3. Puh! Det var ju bara Cress som är ett måste här och den står högre än högst på dotterns lista, så den lär definitivt komma hem till oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se om jag vill ha Cress, sedan när jag läst Cinder :)

   Radera
 4. Icke att vi bokmalar får en lugn stund att läsa ikapp. Även juli bjuder på nya godbitar som man ju gärna vill läsa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märkligt är det, tycker jag. Har något minne av att det inte brukar vara så många böcker över sommaren, men den kanske var ett undantag :)

   Radera
 5. Jag provade på Leif GW Persson i år men jag stod ut ca 100 sidor och sen var det tack och adjö för mig. Nu verkar inte denna ha med Evert Bäckström tack för det, klarade inte av karln men jag blev helt avskräckt från GW.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Evert Bäckström går inte att läsa om, men GW:s andra böcker brukar vara bra :)

   Radera