måndag 9 augusti 2021

Film: Justice League (2017)

Titel: Justice League
Originaltitel: Justice League
Genre: Action
Regissör: Zack Snyder
Manus: Chris Terrio, Joss Whedon
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: USA
Längd: 120 min
Serie: -
Såg den på HBO 23 juli 2021





Handling
Batman tar hjälp av sin nyfunna kamrat Diana Prince, mer känd som Wonder Woman, för att möta ännu större fiender. Tillsammans jobbar de effektivt för att bygga ett team av superhjältar. Trots detta unika team av hjältar med Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg och The Flash så kan det redan vara för sent att lyckas rädda planeten från en storskalig attack.

Min kommentar
För ungefär ett halvår sedan såg jag att det kom en film som heter Zack Snyder's Justice League började visas på HBO. Eftersom jag inte hade sett den som bara heter Justice League, så tänkte jag att man kanske borde göra det först. Just då visades inte den på HBO, men i slutet av juli så upptäckte jag att den plötsligt fanns där. Alltså blev det fredagsfilmen.

Jag vet egentligen inte varför jag fortsätter att titta på de här superhjältefilmerna, för jag verkar inte gilla de flesta jag ser. Men så finns ju de där guldkornen... som detta inte är i närheten av att vara. Rent generellt så tycker jag mig ha svårare att hänga med i DC-filmerna än i Marvel-filmerna, vilket är lite konstigt eftersom ju detta är, för mig, originalsuperhjältarna. De som fanns när jag växte upp. Det verkar dessutom som att jag har sett de flesta av de tidigare filmerna. Förutom, så klart, den där Superman dör och som ligger till grund för nästan hela den här filmen.

Trots att de flesta av de här superhjältarna borde vara bekanta för mig så vet jag knappt vilka alla är. Det förutsätts man veta, utan att de benämns med namn. Jag känner inte till deras respektive bakgrunder och jag får inte grepp om någonting, egentligen. Allt som händer känns lösryckt och osammanhängande. Kanske för att jag inte vet tillräckligt mycket om det som hänt innan. Men kan det verkligen vara ett krav att man ska kunna hela DC-världen på sina fem för att kunna se en film med behållning?

Superhjältefilmer brukar, oftast vara snygga, roliga och actionspäckade. Åtminstone en av de tre. Om denna kan jag nog inte säga något av det. Förutom då action, kanske, i form av slagsmål. Om man nu går igång på det. Tyvärr består de slagsmålen av så snabba klipp att åtminstone inte jag hinner se något av det som händer. Det får mig bara att sucka och nästan ge upp. Vansinnigt irriterande. Handlingen... ja, jag vet inte vad den handlar om. Egentligen.

Jag brukar verkligen gilla det mesta Ben Affleck gör, men här känns han bara uttråkad. Precis som de flesta andra. Det finns liksom ingen gnista. Förutom killen med blixtarna, som var en av ljuspunkterna (ja, det var tänkt att vara roligt), som jag inte fattade var Flash 😳 Dialogen är, i bästa fall, styltig. Humorn är inte min, så den blir ganska tråkig. Jag blir aldrig engagerad. Förmodligen för att jag helt enkelt inte bryr mig om de här karaktärerna som jag inte vet vilka de är.

Justice League känns som ett hafsverk och blir lite av en likgiltig axelryckning. Om jag har förstått det hela rätt så hoppade regissören Zack Snyder av filmen mitt i, på grund av familjeskäl, och den nya filmen, Zack Snyder's Justice League, är som denna var tänkt att vara.



Letterboxd hade den 2,2 i genomsnitt (beräknat på 338 295 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 418 924 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också bli förvirrad av karaktärerna, men barnen har tålamod att förklara ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här finns dessvärre ingen som kan förklara. Det brukar vara jag som får frågorna 🥴

      Radera