tisdag 10 augusti 2021

The Two Books with One Stone Tag

Vargnatts bokhylla verkar vara en aldrig sinande källa när det gäller taggar. Även denna hittade jag där, för väldigt längesedan. Denna har jag dock modifierat lite, eftersom några av frågorna inte riktigt passade mig. Om du vill ha originalet så finns de på länken.

1. The second-last book you read
Om jag ska tolka det som det står; den näst senaste boken jag läste, som i läste ut måste det ju betyda, så blir det Svart sommar av M W Craven.

2. The second book from the top of your TBR
Välkommen hem av Ninni Schulman är det som står där.

3. Two 2-star reads
Inte en så vanlig uppgift, kan jag tycka, att plocka fram två av de sämre böckerna man har läst. Jag väljer då två som jag har läst hyfsat nyligen. I fiskarnas tecken av Melissa Broder är tydligen något så ovanligt som merman-erotica. Den blir inte bättre av förledet merman... Och så har vi då Höglandet av Steinar Bragi, som mest kändes som en orgie i bitterhet. Oklart mot vem eller vad.

4. Two great books by the same author
Då passar jag på att slå ett slag för en av mina svenska favoritförfattare; Mattias Edvardsson. Jag vågar nästan påstå att vilken bok du än läser så är den bra. Goda grannar och En nästan vanlig familj är ett par av hans senare.

5. Two bails or two books you wish you’d bailed on or two books you hated
Jag vill ju inte ta samma som under punkt 3, så det får bli två andra... Jag har alltid, ända sedan Mork & Mindy, varit ett stort fan av Robin Williams. Därför ville jag väldigt gärna läsa Robin Williams: När skratten har tystnat av Emily Herbert. Tyvärr är den en samling tweets och citat från olika intervjuer. Den känns som något en gymnasieelev har satt ihop som ett arbete för skolan.

Jag får nog välja Det svåra fallet K av Lennart Ökvist också. Den var en plåga att läsa, för mig som gillar struktur. Rörig, osammanhängande och alldeles för förklarande.

6. Two favorite reads so far this year
Jag har tydligen delat ut tre 4,5:or i år, så jag väljer väl två av dem då. En av dem är En familjetragedi av Mattias Edvardsson. Den andra får faktiskt bli Vi mot er av Fredrik Backman.

2 kommentarer:

  1. Bra tag det här också! Mattias böcker kan man lyfta hur många gånger som helst :-)

    SvaraRadera