fredag 20 augusti 2021

TBR Tag

Ännu en kul tag som jag har hittat hos Vargnatts bokhylla.

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Jag kan egentligen inte minnas att jag någonsin har slutat läsa en bok innan den var slut.

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid?
Tja... viken som helst av de 500 olästa i hyllan kanske?

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie?
Jag fick Straffet av Yrsa Sigurðardóttir som en överraskning förra våren. Dessvärre är det andra delen i en serie där jag inte har läst första. Jag hade inte ens första delen, men den köpte jag på rean i år så nu kanske jag kan ta tag i dem.

4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?
En av de nyaste jag har, oläst, är Everland av Lars Göran Persson. Kanske inte riktigt min genre, men ibland så har (även) jag fel.

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare som du inte tyckte om?
Det finns ett par sådana också, dessvärre. Vi kan väl ta I tystnaden begravd av Tove Alsterdal. Känner mig helt mot strömmen här, men jag gillade verkligen inte Kvinnorna på stranden.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det?
Du av Caroline Kepnes flyttade jag till min prioriterade hylla för ganska längesedan nu, men den lockar inte riktigt. Kanske främst för att det är en pocket och texten är så sanslöst liten och så känns det alldeles för tätskrivet.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk?
Jag vet inte om det bara beror på tjockleken, men Himlakroppar av Eleanor Catton är på över 1100 sidor. Det tar emot lite...

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?
Just med de förutsättningarna finns det nog ingen, jag brukar inte lockas av endast omslag. Samlade verk av Lydia Sandgren skulle nästan kunna platsa, men jag lockades av den för att den utspelar sig i Göteborg. Efter att jag hade köpt den på bokrean upptäckte jag att den tydligen är en vattendelare.

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Mest och mest... det vet jag inte om jag kan plocka fram, men Kryptan av Kate Mosse hade kunnat vara med på flera av de andra punkterna (som 3, 5, 6, 7) så den får vara med här.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker också att pocket med liten text är avskräckande. Har ganska många i min bokhylla som är i den kategorin. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det inte är alltför många som huserar olästa i hyllan. Det blir alltid lite av en chock när jag hittar en och undrar hur i hela friden jag ska läsa det där.

   Radera
 2. Jag tyckte inte heller om Kvinnorna på stranden men däremot gillade jag I tystnaden begravd. Så de är rätt olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ju egentligen läsa I tystnaden begravd, om inte annat så för att veta om jag kan lägga den här författaren åt sidan eller ej. Men det tar emot...

   Radera