torsdag 12 augusti 2021

Hett i hyllan #313

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då tar vi ett kliv till slutet av oktober 2017.
Alex av Pierre Lemaitre har jag hört en del bra saker om. Specifikt av Anette på bloggen Just nu - just här.

Jag ser nu att detta är andra delen i en serie, om Camille Verhœven, och det har jag nog inget minne av att det skulle vara. Första delen har jag tyvärr inte, men den finns tydligen på Storytel. Då är ju det problemet löst... Jag har ju alltid hävdat, med en dåres envishet, att franskt inte är för mig, men faktum är att jag nog har gillat oftare än vad jag har ogillat. Någon resa till Frankrike, för att läsa den på plats, lär det inte bli så egentligen är det bara att ta tag i även den här serien.

Så här står det på baksidan:
Alex Prévost blir brutalt överfallen på öppen gata och inkastad i en vit skåpbil. Hennes kidnappare lämnar henne naken i en bur upphängd flera meter över marken i en övergiven fabriksbyggnad. Dagarna går och tiden börjar rinna ut. Blir det hungern, törsten eller råttorna som gör slut på Alex först? Förutom ett osäkert ögonvittne har kommissarie Camille Verhoeven inte ett enda spår att gå på. Ingen identitet på offret, ingen saknad och ingen misstänkt. Men i takt med att han långsamt lyckas nysta upp den unga kvinnans exceptionella historia, blir det allt tydligare för Camille att det inte är något vanligt offer han letar efter. Att rädda Alex liv är snart det minsta av kommissariens bekymmer.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Jag har inte läst den serien heller. https://eggetbok.blogspot.com/2021/08/hett-i-hyllan-123.html

  SvaraRadera
 2. Ingen serie som jag gett mig på
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/08/12/hett-i-hyllan-257/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du är ju inte heller så glad i franskt 🙂

   Radera
 3. Hu så hemskt! Beskrivningen avskräcker mig. Jag vill nog ha lite snällare deckare.
  http://mosstanten.se/2021/08/12/hett-i-hyllan-118-rebecka/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att den ska vara ganska rå, tror jag.

   Radera
 4. Jag har läst den men störde mig en del på detaljer i hur den var skriven om jag minns rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ha lätt för att störa mig på detaljer, så vi får väl se 🙂

   Radera
 5. Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/08/hett-i-hyllan-vecka-32-2021.html

  SvaraRadera