söndag 8 augusti 2021

Smakebit på søndag: Dödens märken

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Första jobbveckan efter semestern är gjord och det gick faktiskt ganska smärtfritt. Det har kombinerats med ett intensivt TV-tittande och precis som vanligt så kommer vi nog att sitta lite förvirrade i TV-soffan och undra vad vi ska titta på, nu när OS slutar. Precis som vi brukar göra. Tack och lov så är det bara ett halvår till vinter-OS... Hoppas vi väl i alla fall.

Jag har äntligen tagit tag i en bok som har stått i hyllan väldigt länge, Dödens märken av Veronica Roth. Jodå, den Veronica Roth, hon med Divergent. Det var en serie som jag verkligen tyckte om och det gjorde ju så klart att jag blev riktigt nyfiken på hennes nya serie, som Dödens märken är första delen i. Sedan dök det upp mängder av negativa tyckanden och jag tappade lite sugen. Dessutom ser boken ut som en tegelsten, men den har bara väldigt tjockt papper till sidorna så skenet bedrar. Nu är jag i alla fall igång.

Min smakebit är från sida 211:
"Följ mig", sa Otega när jag mötte henne utanför köket den kvällen. Hon höll kniven med vit tejp i handen. Hon hade hittat kvinnan som överföll mig.
    Jag fällde upp min huva och följde efter henne. Jag var ordentligt täckt. Mina byxor var nerstoppade i stövlarna, ärmarna på min jacka täckte händerna och jag hade en huva djupt nerdragen i pannan för att inte bli igenkänd. Alla shoteter visste inte hur jag såg ut, eftersom mitt porträtt inte syntes på varenda offentlig byggnad som Ryzeks gjorde, men så fort folk såg flödesskuggor röra sig under min hud, förstod de vem som var jag. I dag ville jag inte bli igenkänd.

23 kommentarer:

 1. En bok är alltid en intressant och trevligt sätt att använda sin tid. Det spelar ingen roll vilken sorts bok du läser, bara du njuter av att läsa en riktigt bra story. Kanske provar jag den härnäst, den verkar spännande!

  SvaraRadera
 2. låter ominöst. har faktiskt läst - och sett - Divergent! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Divergent gillade jag som både bok och film, hela serien. Den här... inte lika bra, men inte dålig på något sätt. Än.

   Radera
 3. Flödesskuggor som rör sig under huden? Låter märkligt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ganska svårt att föreställa mig det. Har ingen aning om hur det skulle kunna se ut 🙂

   Radera
 4. inte läst författaren, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon skriver nog mest/bara YA och science fiction/fantasy.

   Radera
 5. Divergentserien har jag läst men inte den här. Blir intressant att se vad du tycker. Själv börjar jag jobba till veckan, ser inte fram mot det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här boken upplever jag inte alls som lika bra som Divergent, men det finns fortfarande tid för den att bli bättre. Dålig är den inte i alla fall.

   Nej, usch, jag skulle vilja/behöva ha semester i minst en månad till.

   Radera
 6. Tack för smakbiten, den boken finns i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det finns andra som har den oläst också 🙂

   Radera
 7. Kan bara hålla med om OS-abstinensen, boken tror jag inte ingår i mina favoritgenren. Tack för smakbit, ha en skön söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är likadant varje gång ett OS slutar 😧

   Radera
 8. Ja OS har det varit mycket av, har kollat på annat sport parallellt som jag fortsätter med, så jag tror jag klarar mig från totalt haveri ;) tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår favoritsport har inte börjat än (hockey) så vi blir lite vilse nu...

   Radera
 9. Tack för smakbiten! Har läst författarens Divergent-serie men inte något mer. Borde läsa mer av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det har kommit en del till i den här serien nu.

   Radera
 10. Om man finner en rytme med boken spiller det vel ingen rolle om den er tykk eller tynn :)
  Jeg er også en av de som har lest og sett Divergent serien, men har ikke fått med meg at hun har skrevet noe nytt. Håper du har en fin søndag - og koser deg med boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet, för mig, är att börja läsa en tjock bok som jag är osäker på om den är bra. Denna har inte direkt lockat till läsning.

   Radera
 11. Divergentserien har jag läst och tyckte mycket om och den här står i hyllan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte Divergent-serien var väldigt bra. Denna når inte riktigt upp till den nivån.

   Radera
 12. Den författaren har jag inte läst något av. Förunderligt det där med tjocka papperssidor, så förvånande raskt det går att läsa sådana, många gamla biblioteksböcker är såna. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men man luras lite av tjockleken och tror att det är en tegelsten och så är det liksom bara en normaltjock bok 🙂

   Radera