torsdag 10 oktober 2024

Hett i hyllan #478

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi får ta ett kliv ända fram till slutet av januari 2022.
Novellantologin Rymdskräck, utgiven av Swedish Zombie, var jag med och crowfundade.

Det har nu kommit åtta antologier under benämningen 13 svarta sagor om ... Rymdskräck är den sjätte. Av någon anledning så har jag redan läst den sjunde (det spelar ju ingen som helst roll i det här sammanhanget) och den åttonde står redo i hyllan. Det är oklart för mig varför den fortfarande är oläst. Jag brukar ju plocka fram noveller att läsa mellan böcker, men det har varit lite dåligt med det den senaste tiden. Jag kanske har blivit för duktig på att avpassa läsandet så att jag blir klar med en bok på kvällen, så att jag är redo att påbörja en ny dagen efter (ja, jag vill att det ska gå en natt mellan böcker). Jag får nog plocka fram denna snart, några favoritförfattare har ju bidragit med noveller, som Cia Sigesgård, E P Uggla och Johan Ring.

Så här står det på baksidan:
Den oändliga rymden rymmer inte enbart outforskade planeter och oupptäckta galaxer utan även oändliga fasor. Vad kommer människan möta där ute i det kosmiska mörkret? Möjligheterna är lockande och spännande, men också oroande. Och vad eller vilka som än finns där ute i kosmos, kan det (de) komma hit? Eller har det (de) redan anlänt? I den här samlingen ger tretton skräckförfattare dig lika många högst troliga scenarion ...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

5 kommentarer:

  1. Cigesgård och Uggla har jag ju läst och gillat https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/10/10/hett-i-hyllan-413/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det brukar finnas några små pärlor i de här antologierna 🙂

      Radera
  2. Den boken är nog inget för mig. Hu så hemskt det verkar.
    http://mosstanten.se/2024/10/10/hett-i-hyllan-271-leaving-the-atocha-station/

    SvaraRadera
  3. Verkar vara en bok för mig.
    Min hett i hyllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/10/hett-i-hyllan-vecka-40-2024_10.html

    SvaraRadera