torsdag 17 oktober 2024

Hett i hyllan #479

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ett litet hopp till början av februari 2022.
Hjärtlinjer av Brit Bennett "vann" jag i bokbytet på läsretreaten i Varberg.

Den här boken syntes överallt när den kom, tycker jag, och jag minns inte om jag egentligen blev nyfiken på den. I alla fall inte förrän vem-det-nu-var som hade med den till bokbytet pratade om den. Av handlingen så ser jag att det ju är den här boken jag ska ha med mig om den där, sedan länge, planerade men pandemi-uppskjutna resan till USA blir av. Då är det tänkt att både New Orleans och Los Angeles ska besökas. Vi får väl se om och när den blir av.

Så här står det på baksidan:
Som tonåringar rymmer tvillingsystrarna Desiree och Stella Vignes till New Orleans. Där inser Stella för första gången att hennes hud är så ljus att andra människor kan ta henne för vit. Så snart hon upptäckt kraften i den förklädnaden finns ingen återvändo.

Tjugo år senare lär två unga kvinnor känna varandra i 80-talets Los Angeles. På ytan har de inte mycket gemensamt, men de delar samma rötter.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

5 kommentarer:

  1. Den här boken blir jag nyfiken på. Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst låter den som att den kan vara bra?

      Radera
  2. http://mosstanten.se/2024/10/17/hett-i-hyllan-272-antoine-och-julie/

    SvaraRadera
  3. Den hade jag rätt länge på min nyfikenpålista. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/10/17/hett-i-hyllan-415/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hyser en viss förhoppning om att det kan vara dags för den nästa år 🙂

      Radera