lördag 26 oktober 2024

Kommande böcker november 2024

Den här gången lyckades jag följa mina (inofficiella) regler lite bättre. Ett mer hanterbart antal nya, spännande böcker i november alltså.

Rostskogen av Anders de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: Asker (3)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2024-11-05
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Leo Asker har börjat få ordning på Avdelningen för förlorade själar och befordran är inom räckhåll. Den hämndlystne Jonas Hellman kan inte acceptera detta utan lockar Asker med ett kallt fall han är säker på ska knäcka henne.

Det rör sig om ett tio år gammalt mord på en kvinna i en övergiven torvlada, med ett tillvägagångssätt som uppvisar mystiska likheter med ett mosslik begravt i samma skog för tvåtusen år sedan. Fallet aktualiseras då en förvirrad ung kvinna överrumplar några urban explorers på brottsplatsen med det avhuggna fingret från offret.

Asker tar åter hjälp av Martin Hill för att lösa gåtan med till synes mytologiska kopplingar tillbaka till järnåldern. Vilka hemligheter döljer sig i Rostskogen?


Men ... på riktigt? Jag hinner inte med i hans utgivning.



Alla underbara misstag av Marian Keyes
Genre: Chick-lit
Serie: Walsh (7)
Antal sidor: 474
Utgivningsdatum: 2024-11-05
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Anna lever det perfekta livet. Hon har en lägenhet i New York, en tillgiven (för tillgiven?) pojkvän och ett glassigt PR-jobb i skönhetsbranschen. Vem skulle inte vilja ha det livet? Anna, visar det sig. För hon har tröttnat på staden som en gång tog henne med storm.

Efter en mindre medelålderskris bestämmer hon sig för att flytta tillbaka till Irland och får till slut ett tillfälligt jobb som PR-ansvarig på ett exklusivt spa vid kusten. Det låter kanske enkelt, men det visar sig vara mer utmanande än hon hade väntat sig eftersom lokalborna hatar stället. Så pass mycket att det har förekommit både våld och hotelser.

Men har man arbetat länge i skönhetsindustrin, som Anna, har man sett och upplevt det mesta. Tills hon inser att flytten från New York inte per automatik innebär att hon har flytt från sitt eget förflutna. Det är mänskligt att begå misstag, men hur gör man för att slippa upprepa samma misstag om och om igen?


Jag har nog missat att hon har fortsatt att skriva om familjen Walsh.



Pojkarna från Biloxi av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 512
Utgivningsdatum: 2024-11-08
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Barndomsvännerna Keith och Hugh växte upp tillsammans i 60-talets Biloxi, det korrupta semesterparadiset i Mississippi dominerat av den så kallade Dixiemaffian. Det var innan deras liv tog vitt skilda riktningar och de skulle mötas i rättssalen, på olika sidor av lagen. "Pojkarna från Biloxi" är en nervkittlande thriller i sann Grisham-anda, en berättelse om vänskap, identitet och spel, med livet som insats.

Vad ska jag säga ... em Grisham är en Grisham är en Grisham.



Klubben för en lyckligare jul av Caroline Säfstrand
Genre: Feelgood
Serie: Vid livets vägskäl 4
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2024-11-11
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Joy har egentligen allt, ändå är hon aldrig så glad som hennes namn antyder. När hon ser en annons om en skrivkurs som ska göra deltagarna lyckligare på sex veckor nappar hon. Kanske kan den förhindra ett sammanbrott före jul? Kursens deltagare är olika varandra men har en sak gemensamt: alla behöver de hitta ett sätt att klara av årets mest kravfyllda familjehögtid, späckad av traditioner och måsten. Kursledaren Sam, och hans medhjälpare och stora kärlek Cecilia, vet att pennans kraft faktiskt kan ta dem längre än så. Vänskapsband knyts, orden öppnar helt nya dörrar och julen ... ja, den bjuder på oväntade överraskningar.

Åh!



Älskarinnan av E P Uggla
Genre: Thriller
Serie: Saltsjösviten (2)
Antal sidor: 414
Utgivningsdatum: 2024-11-18
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Ester är övertygad om att hennes man Vidar bedrar henne - hon har till och med sett honom tillsammans med älskarinnan. Tre dagar före jul har hon bestämt sig: hon ska ställa honom mot väggen, det spelar ingen roll att hon måste ge upp villalivet i Nacka, flytta med sönerna Wille och Ludde till en liten lägenhet och inte kan förverkliga sina författardrömmar. Men hennes beslut kommer för sent. När hon vaknar nästa morgon har Vidar försvunnit och tagit barnen med sig. Med växande desperation försöker Ester ta reda på vad som hänt men upptäcker snart att ingenting är som hon har trott. Finns det ens en älskarinna?

Dubbel-Åh!



Trettiotre dagar kvar till jul: Tre julvarma berättelser av Liz Fenwick, Veronica Henry, Jojo Moyes
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2024-11-14
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Jojo Moyes berättar om Chrissie som ger sig ut i julstressen, Veronica Henry bjuder in oss till julmarknaden i Bath - där Josie desperat försöker få ihop sitt raserade liv, och Liz Fenwick välkomnar oss till ett gammalt hus i Cornwall, där hon helst av allt vill tillbringa julen själv.

Britterna uppfann julromanen, med värmande brasor, mulled wine och julmarknader i pittoreska småstäder vid havet. Och det här är den perfekta läsningen för läsfåtöljen denna vinter!


Julgood är tydligen en ny genre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar