söndag 6 oktober 2024

Smakebit på søndag: Redemption point

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Veckan som gick försvann så snabbt att jag knappt hann reagera. Och jag har redan glömt att jag har varit på semester. Det har varit några fina höstdagar nu i alla fall och när vädret är på det humöret så gillar jag verkligen höst.

Jag har börjat läsa Redemption point av Candice Fox, som är andra delen i serien Crimson Lake. Den utspelar sig i Australiens outback, inklusive krokodiler och andra kräldjur. Första boken var väldigt bra och en stor del är miljön. Den är nästan ruskigare än bovarna.

Min smakebit är från sida 132:
    På obduktionsbordet i mitten av rummet låg två kroppar. Pip hade inte förväntat sig att de skulle ligga där under de vita lakanen, stela och med tårna pekande rakt upp som bergstoppar under det rena tyget. De tydliga kurvorna och försänkningarna, som lystes upp av det skarpa lampljuset uppifrån taket, förde tankarna till teaterrekvisita eller Halloweendekorationer. Två unga liv som hade gått till spillo. Val Gratteur syntes inte till.
    Pip väntade och fingrade på passerkortet, som hängde i en snodd om halsen. Efter ett tag kunde hon inte hålla tillbaka nyfikenheten utan gick fram till den kropp som låg närmast och försökte urskilja ansiktet genom tyget. Slutna ögon. Mörkt hår. Pip sneglade mot dubbeldörrarna i andra änden av rummet och sträckte fram handen.
    I samma stund for kroppen upp.
    "INTE RÖRA VID KROPPARNA!" skrek Amanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar