söndag 13 oktober 2024

Smakebit på søndag: X: Den sista platsen

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Det är knappt att jag kommer ihåg något alls från veckan som har gått. Den var högst ordinär. Nu planeras det för fullt för födelsedagskalas nästa helg och det blir onekligen lite besvärligare när man inte längre har någon bil. Inte olösbart, men besvärligt. Fullt hus lär det bli i alla fall. Om ingen blir sjuk den här veckan så verkar det som att ALLA kommer.

Det har äntligen blivit dags att läsa sista delen i John Ajvide Lindqvists trilogi Platserna, X: Den sista platsen. Den har stått så länge i hyllan att jag fick en stor överraskning när jag öppnade den. Den är signerad! Det hade jag helt glömt.

Min smakebit är från början av boken:
Under hösten 2016 drog en självmordsvåg genom Stockholms undre värld. Människor med kopplingar till kriminella organisationer hittades hängda, skjutna eller drunknade. Till detta kom ett antal personer som försvann utan att återfinnas.
    Först trodde man att det rörde sig om en utrensning, någon ny eller gammal aktör som ville knäcka konkurrensen. Flera av de döda hade varit höjdare och ett antal namn kunde strykas från Alcatrazlistan. I väntan på resultat från rättsmedicin spekulerades det vilt i media och inom polisen. Vad var det för hänsynslös kraft man nu hade att göra med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar