söndag 22 april 2012

Ibland önskar jag att jag kunde läsa danska

Förra helgen var sambon och jag ute på galej i Helsingborg, bland annat var vi på Wallmans och tittade. Det var dock inte det som detta inlägg skulle handla om, men vill man läsa mer så finns det här.

I alla fall, på lördagen åkte vi över till Helsingør och tittade lite. Av någon anledning så råkade jag gå in i en bokhandel (ja, flera egentligen). Lite kul är det att så många svenska författare är representerade. Jag blev också riktigt nyfiken på Anne Grues böcker, men det verkar inte som att de finns översatta. Jag hittade bara Judaskyssen på svenska och det är inte ens första delen i serien. Tyvärr.


Men det är faktiskt inte heller vad detta inlägg ska handla om. Utan grejen är att jag nog hittade de vackraste böcker jag någonsin har sett. En paperbackutgåva av hela Harry Potter-serien. Det var väldigt nära att de fick följa med hem alla sju, trots att jag faktiskt inte kan läsa på danska.Bilderna gör inte riktigt böckerna rättvisa och det går nog inte heller att förklara, men sidorna är lite pergamentliknande och kanterna är helt svarta. Utsidan ser lite nött och sliten ut, ja, böckerna ser helt enkelt gamla ut. De är så snygga!

10 kommentarer:

 1. De ser superfina ut! Verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod länge och klappade på dem :)

   Radera
 2. Jättefina! Men varför inte prova att läsa på danska? I synnerhet en bok som du läst på svenska kan vara första steget. Så har vår dotter gjort.
  Fast norska är enklare;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är nog dessvärre inte aktuellt. Jag är manisk med att förstå varenda bokstav jag läser. Precis som jag måste se varenda sekund av en film :)

   Radera
 3. Jag skulle också testat, det är som att läsa norska. Det finns mycket bra danskt! Jag är gift med en dansk vilket gett mig mycket träning när det gäller språket, toppenbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland får jag läsa danska på jobbet, på grund av att någon inte orkat/brytt sig om att skriva på engelska. Det finns ingen möjlighet att jag skulle kunna läsa en bok på det språket :)

   Radera
 4. Håller med, de var fruktansvärt snygga även på bilderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om jag vill att de ska komma på svenska... hur ska jag göra då? Jag har ju redan alla böckerna :)

   Radera
 5. Vilka snygga Harry Potter-böcker"! Förstår absolut varför du ville ha hem alla. Nåja, jag är väldigt tacksam för de svenska med.

  Svar: Det är i och för sig sant! Att ha lyckats läsa alla sina böcker i hyllan är en stor bedrift, men jag har mer oläst än läst vilket ibland känns något deprimerande.. Mer att läsa dock! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju köpt de med "ungdomsomslaget" och de är snygga de också :)

   Radera