torsdag 20 december 2012

Komsi, komsi...

Återigen är det dags för en presentation av nytillkomna böcker. Nu hoppas jag verkligen att detta är de sista inköpen i år, jag måste försöka lägga band på mig.

Först lyckades jag efter två års letande äntligen hitta första delen i serien om David Hunter av Simon Beckett, Dödens kemi, och eftersom den inte ville resa ensam den långa vägen från antikvariatet i Åhus ända till sitt nya hem i Lund så fick den sällskap av Giles Blunts Fruset offer. Naturligtvis läste jag om honom i en bokblogg, Books ABC, och tyckte det lät som något som passade mig.


Sedan var det dags att använda en rabattkupong på 50 kronor på Bokus, man var tvungen att handla för 150 kronor för att använda kupongen så det fick bli fyra pocket. Två som jag ska läsa i utmaningen Böcker om böcker, Boktjuven av Markus Zusak och Bläckhjärta av Cornelia Funke, och de fick sällskap av fjärde och sista delen om Eragon, Arvtagaren av Christopher Paolini samt tredje delen om Maja Grå, Tistelblomman av Amanda Hellberg.12 kommentarer:

 1. Blunt har jag läst ngt av för länge sen, Boktjuven och Bläckhjärta betydligen mer nyligen. Borde nog prova Amanda Hellberg snart... Har en i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir egentligen inte alls förvånad över att du läst dem :) Men du borde verkligen prova Amanda Hellberg snart. Själv kommer jag nog att läsa Tistelblomman i januari, trots att det är en nyinköpt bok :)

   Radera
 2. Gled deg til Boktyven, det er den beste boken jeg har lest, tror jeg. Når det gjelder bokinnkjøp er vi i samme båt. Jeg satt nettopp og betalte regninger, og oppdaget til min store forferdelse at en stor del av dem var for bøker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört väldigt mycket bra om Boktjuven så den ser jag verkligen fram emot att läsa. Visst är det konstigt att man har så många räkningar för böcker :)

   Radera
 3. Fruset offer av Blunt läste jag för några år sedan. Riktigt bra tyckte jag i allafall då! =) Har några andra böcker av honom i hyllan också men dem har jag inget minne av att jag har läst :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas Blunt är bra för då har jag en del böcker att ta igen :)

   Radera
 4. Jag har oxå läst Fruset offer av Blunt och gillade den i alla fall då men tror och hoppas att du kommer gilla den nu :) Dödens Kemi har jag oläst men den trillade jag över i sommar och är väll tur jag köpte den då om den är svår att hitta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag letade i två år efter den där boken eftersom jag råkade köpa del tre i serien för två somrar sedan och jag har något slags tvång att läsa en serie från början. Man får hoppas att del två är lättare att hitta :)

   Radera
 5. Dödens kemi har jag här hemma! :-) Och jag har faktiskt både läst och gillat den, även om den egentligen är lite för rå för min smak. Jag har även läst nästa bok i serien, men har glömt namnet just nu, samt har tredje boken i hyllan (oläst).

  Och Tistelblomman är ju bara så otroligt, härligt bra! En av årets favoriter, helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se om jag ger mig ut på jakt efter del två innan jag läst den första. Risken är ju att den också är svår att få tag i :)

   Planen är att jag ska ha en skräckmånad i januari och då tänkte jag läsa Tistelblomman :)

   Radera
 6. Jag var tvungen att kolla och såg just att Dödens kemi inte finns på varken Adlibris eller Bokus, däremot finns de resterande delarna. Konstigt att första delen är slut, så himla gammal är den väl inte?

  Skräckmånad? Det låter spännande... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är jättekonstigt att en bok i en serie ofta är helt slut, medan de andra finns. Dödens kemi verkar ha kommit på svenska 2006, så riktigt gammal är den ju inte. Får se till att läsa den snart så jag hinner köpa andra delen innan den tar slut också. Om nu den första är bra :)

   Jag blev så sugen på skräck när "alla andra" läste det i november, då bestämde jag mig för att januari var en bra och mörk månad som passade :)

   Radera