torsdag 7 mars 2013

Min litterära resa i februari 2013

Februari blev en ganska medioker månad, både vad gäller antal lästa böcker, hur bra de var och även spridningen (eller den uteblivna spridningen?).

Månaden börjar väl egentligen i Danmark, men fortsätter snabbt till Slovenien och gör även några avstickare till grannländerna. Här handlar det om människosmuggling, sexslavar, korruption och mord för att dölja alltihop. (Lockfågeln)

Resan går vidare till Indien, exakt var vet jag inte, men det spelar mindre roll. Här får jag möta ännu större kvinnoförakt, i ett samhälle där det är bättre att inte födas alls än att födas som kvinna. Många utsatta kvinnor får jag möta och de tar sig an problemen och överlevnaden på helt olika sätt. (Den sjätte gudinnan)

Efter det här måste jag få koppla av på spa-anläggningen Yasuragi Hasseludden, men tror ni det är möjligt? Nej då. Det ena liket efter det andra hittas. Vem är mördaren? Eller är det flera? Eller är det självmord? Ja, säg det. (Vila i frid)

Sedan går färden vidare till Kramfors (och lite andra ställen, men det är i Kramfors det börjar) och den här historien är fullkomligt absurd. En författare får plötsligt ett manus av sin förläggare. En bok om hennes liv. Enda problemet är att det inte är hon som skrivit den. (Grand final i skojarbranschen)

Turen går vidare tillbaka till Stockholm. Där hittas ett lik, som varit begravt länge. Sedan hittas ännu äldre lik. Snuff-filmer, stumma barnboksförfattarinnor, försvunna människor som plötsligt dyker upp på ett helt annat ställe, det mesta finns här. Och alla blir inblandade på ett väldigt personligt plan. (Änglavakter)

Månaden avslutas i Sundsvall där det går både en mördare och en pyroman lösa. Vad som ser ut som slumpmässigt utvalda människor skjuts med ett välriktat skott rätt i bröstet. Bränder börjar pyra lite varstans. Var ska det sluta? (Evig eld)


Visa Februari 2013 på en större karta

16 kommentarer:

 1. For en flott reise du har hatt, klem fra Anette :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt ibland att resa när man sitter i fåtöljen :)

   Radera
 2. Många platser på en månad :).
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att resorna inte kostar så mycket :)

   Radera
 3. Dig ska man visst undvika att resa med, så många konstigheter som du råkar ut för. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag verkar dra till mig olyckor och andra hemskheter :)

   Radera
 4. Både Kramfors och Sundsvall - se till att kika förbi nästa gång;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där ser man, det får jag ju göra :)

   Radera
 5. Vad spännande - jag var både i Sundsvall och Kramfors i tisdags. Det hände mycket lite i Kramfors kan jag meddela så det var nog tur för dig att du ändå "bara" gjorde en litterär resa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hände nog inte så mycket mer i boken heller ;)

   Radera
 6. Gillar dina månadssummeringar! De är alltid så roligt formulerade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Nu blev jag jätteglad :D

   Radera
 7. Har Lockfågeln, Grand final i skojarbranchen och Vila i frid på funderingslistan. De har ännu inte flyttat upp på att läsa listan...Hur stor del av tiden utspelar sig Lockfågeln i Slovenien? Är nyfiekn på boken just för att den utspelar sig där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lockfågeln utspelar sig till 99,9% i Balkanländerna, det är bara i början de befinner sig någon annanstans och det är när Ketil sitter på tåget på väg till Sarajevo.

   Radera
 8. Snyggt det blir med en summering av boken på varje pil. Bra idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kändes onödigt att ha det stora utrymmet tomt, så jag tog helt enkelt baksidetexten.

   Radera