tisdag 5 mars 2013

Topp Tio serier jag skulle vilja ta tag i men inte har börjat läsa än


Återigen dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Den här veckan gäller det Top Ten Series I'd Like To Start But Haven't Yet. Och fy, detta var svårt. Riktigt svårt. Inte för att inte jag kunde komma på några, utan mer tvärtom. Hyllorna bågnar av icke påbörjade fantastiska serier. So, here goes... och som vanligt utan inbördes ordning.

1. Kjell Erikssons serie om kriminalaren Ann Lindell har väntat länge på sin tur nu. Alla tio böcker finns redan inköpta.

2. Myspysdeckarna (efter vad jag hört) om Armand Ganache av Louise Penny står högt upp på vill-läsa listan, men vad hjälper det... Har bara den första boken hemma.

3. Jag fick en riktig genomklappning när jag besökte bokrean i en fysisk affär. Då kunde jag inte längre stå emot impulsen att köpa del två till fyra om Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen. Första delen fanns redan här.

4. Simon Becketts serie om David Hunter, en brittisk före detta rättsantropolog, vill jag också väldigt gärna läsa. Har haft tredje delen stående i evigheter och har precis lyckats få tag på den första, så nu kanske jag snart kan börja läsa.

5. Fredrik Broman är en karaktär i en serie av Håkan Östlundh, som jag hört mycket gott om. Kanske den gör sig bäst på sommaren, speciellt om man befinner sig på Gotland. Tre delar finns i hyllan.

6. Ännu en serie som alla, utom jag, verkar ha läst är Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Fyra delar finns här och författaren finns med på årets Boktolva, så nu ska hon nog äntligen bli läst.

7. Anders de la Mottes serie om HP Pettersson har jag inte heller läst. Än. Tre delar har jag här.

8. Serien om Sebastian Bergman av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldts är ytterligare en serie som jag lyckats undvika. Tre delar väntar i hyllan.

9. Stefan Tegenfalks trilogi om Walter Gröhn, som plötsligt blev en tetralogi, har jag inte heller börjat läsa. De tre första delarna har jag.

10. Del två om Jack the Ripper-fantasten Lacey Flint av S J Bolton är tydligen på gång på svenska, men jag har inte läst den första än.

10 kommentarer:

 1. Helt sjukt vad mycket bra böcker som ligger och väntar på dig!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helst skulle jag vilja läsa alla på en gång :)

   Radera
 2. Jag vill inte påbörja några nya serier så jag valde ett annat ämne idag :) Men du hade en hel del spännande serier du ville påbörja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag bör inte påbörja nya serier innan jag läst klar åtminstone hälften av de jag redan håller på med :)

   Radera
 3. Sebastian Bergman har blivit lite av en favorit hos mig! Längtar redan till nästa bok. Fast han var tvungen att liksom växa sig in på mig, så om du inte gillar den första boken tycker jag ändå att du ska fortsätta serien ;)

  HP är jag inne på den andra boken om, fast på ljudbok och det märks att jag inte alls är ute och springer särskilt ofta (Det är då jag lyssnar på den) för jag har hållit på med den i vad som känns som en evighet!

  Becket har jag också någon bok av i bokhyllan, så den ska väl jag också läsa så småningom men är säkert inte den första boken bara för det..

  Ja, du kanske inte vill ha en kommentar om varenda punkt på listan så jag slutar här ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg serien som gick på TV om Sebastian Bergman och tyckte han var en riktigt avskyvärd människa, men samtidigt kan jag inte stå emot en svensk deckarserie :)

   Du får gärna kommentera varenda punkt och mer om du vill Kul med lite input :)

   Radera
 4. Just ja, Anders de la Mottes serie hade jag kunnat ta med! Louise Penny hade jag också med. Och så är det ju några av dina som jag faktiskt börjat på;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att åtminstone någon av de här serierna är bra, jag har ju den där ovanan att köpa fler böcker i en serie innan jag läst någon :)

   Ska kolla din lista, kanske får man lite tips.

   Radera
 5. Gerhardsens böcker kan jag verkligen rekommendera! :)
  Hjort/Rosenfelt har jag läst en (eller två?) av, och tyckte den var riktigt bra men av någon anledning fastnade de inte riktigt hos mig. Men vem vet, det kanske blir ändring på det också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckligtvis så har jag ju satt upp Gerhardsen på min Boktolva, så åtminstone den första boken lär ju bli läst i år :)

   Radera