fredag 7 oktober 2016

Ännu mera nytt

Efter alla inköp och andra sätt att få nya böcker på bokmässan så hade man kanske kunnat tro att det skulle lugna ner sig lite. Men, nej. När jag kom hem så låg där faktiskt en postavi.
Boken som låg i paketet var På andra sidan väggen av Shari Lapena, som tydligen ska vara en psykologisk thriller. Så här står det om boken på LB Förlag:
Anne och Marco Conti är ett par som tycks ha allt: ett kärleksfullt förhållande, ett vackert hem och en underbar bebis, Cora.

Nu säger deras granne att hon inte vill ha med deras sex månader gamla dotter på sin middagsbjudning. Inget personligt, hon står bara inte ut med gråten. Marco säger att det är okej. De bor ju trots allt bara i huset bredvid. De kommer att ha babyalarmet med sig och turas om att gå hem en gång i halvtimmen.

När Anne tittade till Cora för bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att hon rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!

Anne och Marco har aldrig tidigare behövt ringa polisen. Men nu är polisen i deras hem, i deras liv. Och vem vet vad de kommer att upptäcka där?

På andra sidan väggen är en psykologisk thriller som håller läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan. En roman om svek, manipulation och dubbelspel – och om vad människor är kapabla till när de pressas till bristningsgränsen.
Det låter precis som något för mig. Tack för boken!

Sedan kom det ett mejl med en fråga om jag ville läsa Lignumkorset av Viktor Nilorak. När jag hade gjort helt klart för mig vad den handlade om och, kanske framför allt, var den utspelade sig så tackade jag ja. Så här står det om boken på Adlibris:
Lignumkorset är en äventyrsroman med kulturromantiska inslag. Ett medelålders gift par från Sverige hyr ett boende i Spanien, tillsammans med katten Viggo. Kvinnan, som heter Maria, ser fram emot att få skriva en bok i lugn och ro medan mannen, Gussen, ska ägna sig åt aktiehandel. De upptäcker ett nytt land, dess historia, kultur och gemenskap. Gussen och Maria reser i rummet, men upplever också tiden. Vad har egentligen hänt och varför? De dras in i en allt mer märklig, mystisk och emellanåt skrämmande händelseutveckling. Gussens barndomsvän, Bernt, ringer i tid och otid, oftast olägligt. Parets ibland dråpliga, men även mysiga vardag, varvas med inslag av allvarlig karaktär. En kvinna från London, en man från USA och en mäktig finansman från Sverige, är några av dem som korsar Gussens och Marias livsväg. Gränsen mellan verklighet och fantasi blir ibland vag, de upplever saker som livets erfarenheter inte kan minnas. Vad kan de gåtfulla talen, religiösa symbolerna och andliga husen förtälja? Tiden kommer ifatt dem och historien gör sig påmind.
Jag hoppas så att jag ska hinna läsa denna när jag är på plats i nästan rätt område i Spanien. Tack för boken!

8 kommentarer:

 1. På andra sidan väggen låter riktigt spännande. Men nu börjar jag önska att det ska lugna ned sig på recensionsexemplarsfronten. September och oktober har varit intensivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte fått så många, men jag vet ju inte om det beror på posten eller på att jag helt enkelt inte får några :)

   Radera
 2. På andra sidan väggen ramlade in även i min brevlåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med överraskningar :)

   Radera
 3. "På andra sidan väggen" är ett måste att läsa. Här ligger den också och väntar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att den skulle kunna vara väldigt spännande.

   Radera
 4. På andra sidan väggen låter jättebra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste se till att hinna med den snart :)

   Radera