torsdag 17 december 2020

Hett i hyllan #279

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu börjar det bli lite tjatigt, men här är ytterligare en från bokrean 2017.
Lycke av Mikaela Bley vet jag precis varför jag köpte.

Svenska deckarserier är ju en stor favorit för mig och denna är precis just det. Första delen i serien om Ellen Tamm och dessutom en serie som flera bokbloggare gillar. Egentligen är det väldigt underligt att den fortfarande är oläst för jag är väldigt nyfiken på den. Varje gång det kommer en ny del så kommer det där suget tillbaka och det finns nu fyra delar utgivna. Om jag hade kört min utmaning Sist på serien? nästa år så hade den varit självklar där, men den är pausad för tillfället eftersom jag har en nästan oändlig mängd serier jag ligger efter i.

Så här står det på baksidan:
En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.

Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Den serien är lättläst och ganska bra.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/12/17/hett-i-hyllan-226/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde verkligen ta tag i den, men jag håller ju på att läsa ikapp i alla serier. Inte börja nya 😁

   Radera
 2. Ännu en deckarförfattare som jag inte känner till och det är inte så konstigt eftersom jag inte läser så mycket deckare. Nu har jag lyft ut deckarna ur min läslista på Goodreads och gjort en särskild deckhylla där eftersom jag läser så få deckare nu för tiden. Då kan jag välja någon därifrån vid de få tillfällen jag läser en. Men tillbaka till den här boken. Mikaela Bleys böcker kanske är bra. Det har ju i alla fall gått bra för henne som författare, verkar det som.
  http://mosstanten.se/2020/12/17/hett-i-hyllan-86-den-tid-da-ljuset-avtar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en uppsjö av deckarförfattare. En genre som aldrig sinar, tror jag. Många har läst och gillat Mikaela Bley, vilket ju i sig inte är en garanti för att man själv ska gilla, men chanserna ökar ju.

   Radera
 3. God jul, förresten! Det blir ingen Hett i hyllan för mig förrän efter nyår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God jul! Här kommer Hett i hyllan fortsätta över alla helger. Vare sig det är julafton eller nyårsafton 🙂

   Radera
 4. Har läst en annan bok av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-279.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, jag trodde att hon bara har skrivit böcker i den här serien. Eller alla är ju förresten inte som jag och behöver läsa serier i ordning 😁

   Radera
 5. Ellen Tamm-serien gillar jag, även om böckerna kan vara liiite ojämna ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte många serier som lyckas med alla böcker.

   Radera
 6. Just Bleys deckarserie, är jag faktiskt i fas med, och det kan ju bero på att de är bra ;)
  Mitt bidrag denna vecka finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-vecka-51-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland blir det så, men ibland hjälper inte ens det 🙂

   Radera
 7. Känner igen namnet Bley jag med men har inte läst. Jag tänkte som Mösstanten pause Hett i hyllan till efter nyår nu mest för att jag ju egentligen inte har så många hyllvärmare kvar och för att jag har en hel del annat att pytsa ut på bloggen. Idag blir det lättläst roman hos mig men det vet du ju redan: https://bokdivisionen.se/2020/12/17/hett-i-hyllan-den-roda-adressboken/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte kan ta några av mina hyllvärmare. Jag är ju bara på 2017...

   Radera