fredag 18 december 2020

Fullbordad utmaning 2020:2

Du vet hur det är. Det kommer så mycket nytt och spännande att man på något sätt glömmer bort de där författarna som man kanske bara har läst någon enstaka bok av, men som man verkligen gillade. På något sätt har det känts som att de alltid får stå åt sidan, jag vet ju att de är bra, till förmån för det okända som kanske blir en ny favorit. Och så där håller det på.

Enda lösningen var att helt enkelt göra en utmaning för att hitta tillbaka till de där gamla favoriterna, eller i alla fall de jag ville läsa något mer av. Så föddes Vi möts igen. Detta är tredje året och det har fungerat alldeles lysande. Även om de kanske borde ha varit fler, men sex stycken tycker jag är ett rimligt antal.

De här fick äran att vara med 2020:
Fredrik Backman (Björnstad)
Anne Holt (Flimmer)
Rachel Joyce (Två sekunder i Byron Hemmings liv)
Jens Lapidus (VIP-rummet)
Marissa Meyer (Scarlet)
Anders de la Motte (MemoRandom)

En något osäkrare uppställning än förra året och inte endast författare som jag har läst en enda bok av (det är bara Rachel Joyce och Marissa Meyer som kvalar in där). Här finns till och med en favorit som Fredrik Backman. Det de i stället har gemensamt är att senast jag läste en bok av dem så skrev vi 2015.

Anne Holt har jag läst massor av med lite blandat resultat. Den här nya serien har hon ju skrivit ihop med sin bror, Even Holt (jag räknar den ändå som ett återseende) så det var ett oskrivet kort.

Jens Lapidus och Anders de la Motte har jag tidigare läst tre böcker av, vardera, och jag var lite osäker på den förra medan jag var ganska säker på den senare. Det visade sig att jag anade rätt, men det kommer att bli fler böcker av dem båda två.

Man skulle kunna säga detsamma om Rachel Joyce och Marissa Meyer, alltså att jag var lite osäker på den förra medan jag var ganska säker på den senare. Även här anade jag rätt. Marissa Meyer kommer det definitivt att bli fler böcker av. Rachel Joyce... jag är tveksam.

Fredrik Backman... ja, vad ska man säga om honom? Han har inte direkt blivit någon mindre favoritförfattare i alla fall.

Årets upplaga av Vi möts igen hade ju ett lite annat tema än förra årets, som bestod av författare som jag var ganska säker på att jag skulle gilla. I år valde jag flera författare som jag egentligen var lite osäker på. Resultatet blir i alla fall att jag kommer att läsa fler böcker av fem av dem och en är det inte så troligt att jag väljer att läsa igen.

4 kommentarer:

 1. Gör ett nytt försök att kommentera:
  Oj! Vi har verkligen olika uppfattning här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Nu blir jag ju nyfiken 🙂 I vilket avseende då?

   Radera
 2. Ja, det är obegripligt att man har favoriter stående olästa i hyllan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste försöka bli bättre på att läsa favoriterna. Också. Känns tråkigt att låta dem stå olästa.

   Radera