torsdag 31 december 2020

Hett i hyllan #281

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så ytterligare en från bokrean 2017.
Döden kvittar det lika av Anne-Marie Schjetlein var jag nyfiken på väldigt länge innan jag köpte den.

Det här är första delen om kirurgen Andreas Nylund, på sjukhuset i Halmstad. Sjukhusserier på TV funkar alldeles utmärkt för mig, som böcker vet jag faktiskt inte. Jag har för mig att jag läste Allers-romaner när jag var... typ liten, som handlade om läkare och sjuksköterskor som blev kära. Nu är det ju inte för romantiken som jag gillar att titta på sjukhusserier, utan för att jag tycker det är intressant att se dem sköta sina jobb. Det beror alltså lite på upplägget här, om jag gillar eller inte, och så tror jag att det kan vara lite jobbigare att hänga med i text än i bild.

Upptäckte ju nu att den utspelar sig i Halmstad och det är fullt möjligt att det kan bli en hotellweekend där någon gång i framtiden. Då är ju den här boken ett klockrent val. Om jag gillar så finns det i alla fall ytterligare fyra delar i serien.

Så här står det på baksidan:
Kirurgen Andreas Nylund blir en jourkväll kallad till akuten. Där på en brits finner han sin älskarinna, svårt skadad efter en smitningsolycka. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn. Han ställs inför sitt livs etiska dilemma. Operera eller avslöja deras förhållande.

Och vem är den lilla flickan som lever i misär med sin mamma och vilken roll spelar hon i detta psykologiska drama?

Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Den där har jag faktiskt läst och tyckte den var rätt så OK. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-281.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lite tveksam till sjukhusgenren i bokform, men vi får väl se.

   Radera
 2. Den här serien är jag väldigt nyfiken på, men vi får se om det blir av att jag läser den.

  Svar: Åh, tack. Hade helt missat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har varit nyfiken på den i flera år nu 😁

   Radera
 3. Låter som en intressant deckare, så den får jag väl lägga till på att vill läsa listan.
  Mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-vecka-53-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka ha den i åtanke om det blir någon hotellweekend i Halmstad i framtiden.

   Radera
 4. Tycker mycket om hennes böcker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att böckerna är väldigt populära, men jag är alltid lite tveksam till sjukhusmiljön i böcker.

   Radera
 5. Jag har olästa böcker av henne i hyllan, men är tveksam om jag har den här, den första i serien. Detta ständiga problem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om man hade kunnat vara som andra, som inte bryr sig vilken del de läser... näää, så kan man ju inte göra 😲

   Radera