torsdag 24 december 2020

Hett i hyllan #280

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2017.
I vargars följe av Stef Penney är jag inte helt säker på att jag minns riktigt att jag ens köpte.

Jag har för mig att den här boken har förekommit i en bokcirkel som jag aldrig var med i. Helt säker är jag i alla fall på att jag har hört bra saker om den. Av vem vet jag däremot inte. Inte heller har jag tydligen haft någon koll på vad boken handlar om. Märker jag nu när jag läser baksidetexten. Kanske låter det märkligt att köpa böcker som man inte vet vad de handlar om, men jag har nog en del av den sorten i hyllan.

Så här står det på baksidan:
Kanada 1867 - när vintern tar ett fastare grepp om den isolerade bosättningen Dove River i norra Kanada hittas en man brutalt mördad och skalperad. Spår från den döde mannens stuga leder norrut mot skogen och tundran. Mordet väcker uppståndelse i det annars så lugna och lite sömniga nybyggarsamhället. Gamla konflikter får nytt liv och väl dolda hemligheter kommer till ytan. Mordmisstankar riktas mot en 17-årig pojke som försvunnit i samband med dådet, och två män ger sig ut i det frusna landskapet för att söka efter honom. Men pojkens mamma är övertygad om sonens oskuld och när hon får en chans att följa efter, trotsar hon sin rädsla för de öppna vidderna och beger sig ut på sin livs svåraste vandring för att rentvå sin son.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Först en god jul hälsning.
  Den boken har jag hört talas om men var inte säker på vad den handlade om heller innan jag läste baksidetexten.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-vecka-52-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. God jul till dig också!

   Jag har nog hört en del bra saker om den här boken, men ändå hade jag ingen koll på vad den handlar om 🙂

   Radera
 2. Den har jag läst för länge sedan (innan jag började blogga) och kommer ihåg att jag gillade både den och andra böcker av den här författaren. Min hyllvärmare finns HÄR https://bokslut.blogspot.com/2020/12/hett-i-hyllan-280.html

  SvaraRadera
 3. Den var länge en hyllvärmare hos mig och jag drog mig verkligen för att läsa den men blev ändå positivt överraskad. Dock efter att ha haft väldigt låga förväntningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog inga egentliga förväntningar. De brukar ha försvunnit efter så många år. Läst kommer den att bli. Frågan är bara när...

   Radera