fredag 18 december 2020

Fullbordad utmaning 2020:3

I några år nu har jag insett att det här med att jag är beroende av serier är ett problem. Jag vet inte hur många jag följer och de har en tendens att inte bli färdiglästa. Trots att jag faktiskt gillar dem. Det kommer ju hela tiden nya serier... Alltså gör man en avsluta-serier utmaning!

Det här är sjätte året som jag har kört den här utmaningen och det har fungerat över förväntan. I år ingick arton böcker i sex serier. Alla är nu lästa och man skulle kunna tro att det betyder att jag har lyckats avsluta sex olika serier, men icke. Tre serier har fått ännu en del under året som gått, men eftersom det är de böcker som finns utgivna/översatta när utmaningen bestäms som gäller, så räknas de. Det kan dock hända att de nya delarna dyker upp i den här utmaningen om något år...

Böckerna jag läst är
Konrad Sejer av Karin Fossum
#13. Viskaren

Ruth Galloway av Elly Griffiths
#8. En kvinna i blått
#9. Dolt i mörker
#10. Den mörka ängeln
#11. En cirkel av sten

Rönning & Stilton av Cilla Börjlind & Rolf Börjlind
#2. Den tredje rösten
#3. Svart gryning
#4. Sov du lilla videung
#5. Kallbrand

Sebastian Bergman av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
#2. Lärjungen
#3. Fjällgraven
#4. Den stumma flickan
#5. De underkända
#6. En högre rättvisa

Stjärnklart av Lars Wilderäng
#2. Stjärnfall
#3. Stjärndamm

Sonja av Åsa Hellberg
#2. Sonjas hemlighet
#3. Sonjas andra chans

Serierna där det har kommit nya delar under 2020 är Konrad Sejer, Ruth Galloway och Rönning & Stilton. Jag har inte skaffat mig någon av dem, än, men jag har planer på det. I något fall kan en tomte vara inblandad.

Majoriteten av böckerna har fått en fyra i betyg. Ingen har dock fått högre än det. Genomsnittet ligger på 3,78, vilket egentligen är helt fantastiskt. Men så är det ju bra serier också.

Det här är definitivt en utmaning som jag ska fortsätta med och jag håller som bäst på att bestämma vilka som ska vara med nästa år. Det ser ut som att det blir arton böcker även nästa år, det verkar vara en lagom mängd.

2 kommentarer:

  1. Flera av dessa serier följer även jag. En serie jag inte ser bland dina är Gamache-serien (Three Pines) av Louise Penny. Hon har gett ut totalt 16 böcker i serien och nyligen kom den tionde översatt på svenska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, den serien går utanför den här utmaningen 🙂 Jag läser den efter årstiderna i böckerna så den behöver inte vara med här.

      Radera