måndag 29 augusti 2022

Film: The lost city (2022)

Titel: The lost city
Originaltitel: The lost city
Genre: Actionkomedi
Regissör: Aaron Nee, Adam Nee
Manus: Oren Uziel, Dana Fox, Adam Nee, Aaron Nee, Seth Gordon
Skådespelare: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph, Brad Pitt
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 112 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 29 juli 2022




Handling
Den briljanta, men tillbakadragna författaren Loretta Sage har tillbringat sin karriär med att skriva om exotiska platser i sina populära romantiska äventyrsromaner. Den stiliga bokomslagsmodellen Alan har ägnat sitt liv åt att förkroppsliga böckernas hjältekaraktär "Dash". När Loretta är på turné för att marknadsföra sin nya bok med Alan, kidnappas hon av en excentrisk miljardär som hoppas att hon kan leda honom till den senaste romanens uråldriga förlorade stad och dess skatter.

Min kommentar
Jag köper inte mycket film numer, alla streamingtjänster vi har gör att det känns onödigt. Men så finns det ju de där filmerna som jag bara måste äga. Oftast har de med skådespelarna att göra och Sandra Bullock är en av dem. The lost city förhandsbokade jag för evigheter sedan, utan att egentligen veta något om den. Bara att Sandra Bullock var med. Filmen släpptes på blu-ray på måndagen och då kom den också med posten. Sedan var vi tvungna att vänta ända till fredagen.

I mitt tycke så är det precis så här en actionkomedi ska vara. Den får inte ta sig själv på allvar en enda sekund och inte försöka vara något den inte är. Båda mina krav tillgodoses här. I mångt och mycket så är det så klart en historia man har sett förut, men det finns tillräckligt många nya ingredienser för att bli en ny anrättning.

Jag har nog alltid varit svag för ofrivilliga och motvilliga hjältar och det är precis den typen som den här filmen använder sig av. På ett föredömligt sätt. Glädjande nog så finns det inte en enda mörk scen (och då menar jag bokstavligt). Allt som händer kan man se. Så där är det när man inte har något att dölja, antar jag. Historien är extremt förutsägbar, förutom en enda händelse. Den fick mig att stirra i vantro (jag säger bara Brad Pitt). Snacka om överraskning.

Humorn då? Jodå, den finns där och den passar mig. Många replikskiften är vansinnigt roliga, medan andra faller nästan platt (det här med #ShawnMendes gissar jag ska vara kul, men den förstår jag inte). Bara för att sätta nivån så kan jag ge er min favoritreplik:
Loretta: Why are you so handsome?
Jack Trainer: My father was a weatherman.

Sandra Bullock är, som alltid, lysande. Jag tror hon kan göra vilken karaktär som helst. Channing Tatum har jag nog inte sett som komiker tidigare (jo, jag har sett både 21 och 22 Jump Street, men har inte tyckt att han varit så rolig), men det här gör han bra. Användningen av Brad Pitt är genialisk och han är fantastisk. Den jag blir besviken på är Daniel Radcliffe. Han känns inte rätt i den rollen.

The lost city är ren underhållning och man får precis vad man förväntar sig. Annars förväntar man sig fel saker. Efter att ha sett en hel del mediokra filmer i rad så känns det bra att äntligen se något som jag verkligen gillade och gärna kan tänka mig att se igen.



Letterboxd hade den 3,0 i genomsnitt (beräknat på 116 885 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 83 979 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar