måndag 8 augusti 2022

Film: Love & gelato (2022)

Titel: Love & gelato
Originaltitel: Love & gelato
Genre: Romantisk komedi
Regissör: Brandon Camp
Manus: Brandon Camp, Jenna Evans Welch (bok)
Skådespelare: Susanna Skaggs, Tobia De Angelis, Saul Nanni, Owen McDonnell, Valentina Lodovini
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 110 min
Serie: -
Såg den på Netflix 8 juli 2022

Handling
Linas mammas sista önskan var att Lina skulle åka på den där resan till Italien, som de egentligen skulle ha gjort tillsammans, sommaren innan Lina ska börja på universitetet. När hon kommer till Rom så får hon sin mammas dagbok av mammans bästa väninna. Där uppenbarar sig en del sedan länge dolda hemligheter.

Min kommentar
Fredagen som var vår sista arbetsdag innan semestern och dagen innan vi skulle iväg på semesterresa bestämde vi att vi behövde något lättsamt. Love & gelato hade jag nog egentligen bestämt att vi inte skulle titta på, men längtan till Italien (och gelato) vann så det fick bli den ändå.

Jag kan börja med att jag inte har läst boken, jag visste inte ens att det var en bok. Förmodligen så är boken mycket bättre än filmen och kanske är filmen bättre (inte så dålig) om man inte har läst boken. Det är i alla fall slutsatsen jag drar efter att ha läst vad andra tycker om den. I vilket fall så tycker jag inte att filmen är så usel som betygen på filmsajterna antyder.

Här finns Rom och här finns gelato, mycket mer behöver man egentligen inte. Det hade dock varit trevligt med någon som helst spänning/ovisshet om vem hon skulle välja. Eller kanske mer vem hon inte skulle välja. Kemin mellan objekten i de potentiella parkonstellationerna är i stort sett icke-existerande. Det är också lite trist. I övrigt har jag inget att klaga på vad gäller skådespelarna. Var för sig. De gör det bästa av det.

Berättarhastigheten är något forcerad. Vissa saker händer till synes helt utan anledning. Och lite för snabbt. Jag saknar ett bra ord för quirky, som filmen också är. Hela scenen på välgörenhetsgalan, eller vad det nu är, får mig att vrida mig av obehag. Precis som Linas bästa vän Addie. Hon måste vara den värsta vännen någonsin. Hur kan man ta så lättsamt på det hon gör? Jag hade aldrig pratat med henne igen.

Lite undrande ställer jag mig till att man tydligen blir vacker direkt när man tar av sig sina glasögon. Och så undrar jag om Lina hade glasögon bara för syns skull (ha ha). Jag hade inte klarat mig många minuter utan mina i alla fall. Definitivt inte i trafiken i Rom.

Love & gelato är lite lagom rolig och lite lagom underhållande. Jag tycker inte att det är helt bortkastad tid att se den, men det är helt klart för lite Italien och på tok för lite gelato.Letterboxd hade den 1,5 i genomsnitt (beräknat på 9 099 betyg).
IMDb hade den 5,1 i genomsnitt (beräknat på 3 775 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Vi såg den också, och i vanlig ordning så känner jag igen en del av åsikterna ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gissar att jag snart får läsa vad du tyckte om den 😁

      Radera