torsdag 4 augusti 2022

Hett i hyllan #364

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi håller lite till i mitten av juli 2018.
Före fallet av Noah Hawley hade jag hört så väldigt mycket bra om så även den var ett självklart köp.

Besöket i Göteborg sommaren 2018 resulterade i sex stycken köpta böcker. Fyra av dem är fortfarande olästa och detta är alltså den andra av dem. Jag tror att jag har något slags hatkärlek till böcker (och även filmer) om flygplanskrascher och den här boken börjar(?) med just en sådan. Tror jag i alla fall. Den låter väldigt spännande och den har också ett väldigt högt betyg på Goodreads. Egentligen så är det obegripligt att den fortfarande är oläst. Eftersom jag av någon högst oklar anledning ofta får med mig en bok om flygplanskrascher just när jag ska flyga så skulle det inte förvåna mig om denna dyker upp på just en sådan. Helst inte.

Så här står det på baksidan:
Den kämpande konstnären Scott Burroughs brukar alltid ta färjan över till New York från Martha's Vineyard, men den här gången erbjuder en av öns sommargäster honom en ledig plats i deras privatplan. En kort stund efter starten händer det ofattbara: planet störtar i havet. Sex passagerare och de tre besättningsmedlemmarna omkommer. Bara Scott och en fyraårig pojke överlever.

Omständigheterna kring deras överlevnad och det faktum att pojken nu är ensam arvtagare till en förmögen och mäktig mediemoguls familj innebär att Scott ofrivilligt hamnar i rampljuset. Tillsammans med den föräldralöse pojken sugs han upp i en virvel av spekulationer, rykten och skvaller som snart överskuggar den officiella utredningen av tragedin.

Var flygkraschen en olycka, eller fanns det en hotbild mot någon på planet? Och vem är egentligen Scott Burroughs?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. En obekant bok, jag hittade denna i köket:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2022/08/kvinnor-vid-grillen-hett-63.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som tyckte att den dök upp precis överallt när den kom 🙂

   Radera
 2. Verkar spännande. Men antagligen inte så lämplig under en flygresa, det har du nog rätt i.
  http://mosstanten.se/2022/08/04/hett-i-hyllan-166-vand-ditt-timglas/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en lite underlig förmåga att väldigt ofta välja en bok som handlar om flygkrascher när jag själv ska flyga. Det har hänt mer än en gång.

   Radera
 3. Jag läste en bok av honom (som jag köpte spontant) 2013 som jag tyckte mycket om, så när den här kom så läste jag den på engelska redan innan den fanns på svenska. Gillade den! Nu måste jag kolla om han kommit ut med något mer...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/08/04/hett-i-hyllan-306/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så han har skrivit fler böcker? Det visste inte jag.

   Radera
 4. Faktist inte hört talas om den, men den låter intressant och då var det inte flygplanskraschen som lät intressant utan utredningen och funderingarna över varför den skett.
  Här är mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan-vecka-31-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju sällan kraschen är intressant. Det är allt det som händer före och efter som man vill veta.

   Radera
 5. är inte bekant med din bok. här kommer min:https://mrscalloway.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan-v-31-2022.html

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst din bok tack för tips.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan-babyrace-pa-smallen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi ganska många om det 🙂

   Radera