måndag 29 augusti 2022

TV-serie: Loot #1 (2022)

Titel: Loot
Originaltitel: Loot
Genre: Komedi
Skapad av: Matt Hubbard, Alan Yang
TV-bolag: Apple TV+
Skådespelare: Maya Rudolph, Michaela Jaé Rodriguez, Nat Faxon, Joel Kim Booster, Ron Funches
Premiär: 2022-06-24
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 30 min
Såg den på Apple TV+ juli-augusti 2022





Handling
Miljardären Molly Novak har ett drömliv, fulländat med privata flygplan, ett gigantiskt hus och en gigayacht - vad hon än kan tänkas önska sig. Men när hennes make sedan 20 år tillbaka förråder henne, blir hennes liv plötsligt kanonmat för skvallerpressen. Tills hon med hjälp av Sofia, en av hennes anställda vid en välgörenhetsfond, börjar hjälpa henne att bli en bättre människa.

Min kommentar
Jag minns inte riktigt hur det gick till när vi började titta på Loot, men jag har för mig att sambon inte hade något att titta på och försökte hitta något som han kunde se på egen hand. Det går ju inte an att han bara börjar se på något, utan mig. Jag måste ju åtminstone se första avsnittet, även om jag var tveksam till just denna, för att avgöra om det eventuellt är något för mig. I det här fallet så var det det.

Anledningen till att jag var tveksam var det här med den stackars rika flickan. Jag kände lite att det kunde gå precis hur illa som helst. Det hade varit så enkelt att göra Molly till en svinaktig person som var lätt att tycka illa om. Hon blir den fullständiga motsatsen till det, på något märkligt sätt. Hon är extremt lätt att tycka om. Förmodligen så kan det vara så här att vara snuskigt rik, men rent allmänt så är det ju svårt att sätta sig in i hur någon annan har det.

De där underliga människorna som jobbar på The Wells Foundation är svåra att inte älska. När man väl lärt känna dem. I början har jag väldigt svårt för Sofia. Hon är fördömande och nedlåtande, som att hon vore en bättre människa än Molly. Sådana tendenser har inte Molly överhuvudtaget, snarare tvärtom. Molly och Sofia är egentligen ett dreamteam; en med pengar och förmåga att hjälpa, en med visioner och kunskap. Arthur är så obeskrivligt snäll och nästan osynlig. Till skillnad från Nicholas, som hörs och syns mest hela tiden. Till och med honom börjar jag gilla efter ett tag. De är så söta allihop. På sitt sätt.

Här växer en bromance fram också, mellan Arthur, Nicholas och Howard. Den är obetalbar och härlig att se. Den överträffas (kanske) av den vänskap som eventuellt verkar växa fram mellan Molly, Sofia, Rhonda och Ainsley.

Loot är en riktigt rolig serie, som förmodligen inte är ett dugg politiskt korrekt. Den får mig i alla fall att må bra, hur konstigt det än kan låta. Det ska man inte underskatt i tider som dessa. Eller någonsin, faktiskt. Jag längtar redan efter andra säsongen.



TV Time har serien 9,34 i genomsnitt.
IMDb har serien 6,5 i genomsnitt (beräknat på 4 900 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar