måndag 15 augusti 2022

Film: The man from Toronto (2022)

Titel: The man from Toronto
Originaltitel: The man from Toronto
Genre: Actionkomedi
Regissör: Patrick Hughes
Manus: Robbie Fox, Chris Bremner, Jason Blumenthal
Skådespelare: Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco, Ellen Barkin, Pierson Fode
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 110 min
Serie: -
Såg den på Netflix 18 juli 2022

Handling
Den misslyckade entreprenören Teddy har lyckats göra sitt namn synonymt med att inte räcka till. När det är dags för Teddy att fira sin frus födelsedag bestämmer han sig för att leverera ordentligt, en gång för alla. Han har hyrt en charmig liten stuga och lämnar av sin fru på spa under tiden som han ska åka till stugan för att förbereda en romantisk afton. Teddy tar dock fel på adressen, vilket leder till att han misstas för att vara "Mannen från Toronto" – en ökänd yrkesmördare.

Den äkta Mannen från Toronto får dock snabbt nys om situationen och det dröjer inte länge innan de två motpolerna måste samarbeta för att ställa allt till rätta.

Min kommentar
Eftersom det inte blev någon fredagsfilm när vi var bortresta så bestämde vi att ta fredag på måndagen i stället. Då fanns det en hyfsat ny film som, trots att jag var lite skeptisk, hade trängt sig in överst på listan. Alltså fick det bli The man from Toronto.

Det här är en film som är riktigt svår att sätta betyg på. Den har en väldigt låg lägstanivå, men samtidigt en hyfsat hög högstanivå. Ibland är den bara hysterisk. Särskilt många skratt blev det inte, men de som var var ganska ordentliga.

Jag har nog alltid gillat Woody Harrelson, men kanske mest när han spelar den typ av karaktär som han spelade i Cheers. Det är svårt för mig att ta honom på allvar som hårdkokt yrkesmördare, men faktum är att han faktiskt gör det riktigt bra. Kaley Cuoco har en alldeles för liten roll, hon förtjänar mycket bättre än så här. Kevin Hart är ... tja, Kevin Hart. Han verkar tro att allt blir roligare om man skriker sina repliker. Det blir det inte.

Om jag ska säga något om själva filmtekniken, eller vad man ska kalla det, så vill jag än en gång klaga på det här oskicket att ha extrema närbilder, speciellt under slagsmålsscener och då gärna i kombination med oerhört snabba klipp. Det där gör det fullständigt omöjligt att se vad det är som händer. Men det kanske är meningen.

Egentligen finns det inte så mycket att säga om den här filmen. Den är precis vad den säger att den är. Varken mer eller mindre. Här finns inget nytt. Här finns inget överraskande. Men den är lagom underhållande en varm sommarkväll när värmen nästan har tagit kål på en.

The man from Toronto är en mycket grabbig film och kanske är det därför sambon gillade den mer än vad jag gjorde. Det är en dussinfilm som ändå duger för en stunds slötittande.Letterboxd hade den 2,5 i genomsnitt (beräknat på 19 746 betyg).
IMDb hade den 5,8 i genomsnitt (beräknat på 29 389 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

4 kommentarer:

 1. Den är absolut ingen toppfilm men duger absolut som underhållning.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i din recension. Mycket bra beskrivet av dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tycker den funkar som underhållning, men jag minns den knappt nu.

   Radera