torsdag 11 augusti 2022

Hett i hyllan #365

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det blir ett par till från juli 2018, här är den näst sista inköpt på Adlibris Marknad i Göteborg.
Jag minns egentligen inte riktigt vad det var som gjorde mig nyfiken på I morgon kommer jag att sakna dig av Heine Bakkeid.

Det var ju några år sedan den här boken kom och det är som sagt lite oklart vad det var som lockade. Förutom att den är norsk. Ibland så räcker det. Norskt brukar passa mig väldigt bra och det finns egentligen ingen anledning att tro att det inte skulle göra det den här gången. Detta är tydligen första delen i en serie om Thorkild Aske, en vanärad polis som ingen egentligen vill kännas vid. Det verkar finnas fyra delar på norska, men bara de två första är översatta.

Så här står det på baksidan:
Förhörsledaren Thorkild Aske har ett misslyckat självmordsförsök och tre år i fängelse bakom sig. Drogpåverkad körde han ihjäl en kvinna och nu är han hatad av sina kollegor. Utstött.

Plågad av skuldkänslor låter sig Aske övertalas att flytta till en fyrholme långt upp i Norge för att hjälpa till i sökandet efter en ung man. Polisen har avskrivit försvinnandet som en drunkningsolycka, men modern kan inte släppa hoppet om att sonen fortfarande är vid liv.

Samtidigt som Aske brottas med den motvilliga lokalpolisen börjar han inse att det är något som inte stämmer. Den vindpinade ön med dess övergivna fyr visar sig gömma fler än en hemlighet. När stormen kommer och frenetiskt piskar upp havet är det inte kvarlevorna av den unge mannen som vågorna för med sig, utan kroppen av en kvinna utan ansikte.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Får de verkligen fortsätta som poliser med hans bakgrund? Bortsett från det kan ju boken vara spännande förstås.
  http://mosstanten.se/2022/08/11/hett-i-hyllan-167-lord-peters-sista-fall/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med poliser i deckare... det är inte alltid helt trovärdigt. Oftast tycker jag att det bara blir löjligt, när en person så uppenbart inte borde få vara polis, men det är väl en "intressant" karaktär. Det verkar vara det viktigaste.

   Radera
 2. Den där kollade jag på med, mest för jag älskar fyrar. https://eggetbok.blogspot.com/2022/07/hett-i-hyllan-145.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så att fyren bidrog till intresset 🙂

   Radera
 3. känner inte till din bok. fyrplatser är intressanta. här kommer min olästa bok: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyrplatser är ju oftast ganska så isolerade, vilket ju alltid är intressant.

   Radera
 4. Tack för tips. Jag har inte läst din bok. https://rammengarden.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan-annabelle.html

  SvaraRadera
 5. En okänd bok för mig.
  Här finns mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/08/hett-i-hyllan-vecka-32-2022.html

  SvaraRadera
 6. Norskt brukar räcka för mitt intresse. Jag har läst en senare bok i den serien, och nej, den var inget för mig. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/08/11/hett-i-hyllan-307/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så illa alltså? Jag såg på Goodreads att varannan bok har väldigt låga betyg och varannan har mycket högre. Varannanboksförfattare?

   Radera