måndag 12 juni 2023

Film: The mother (2023)

Titel: The mother
Originaltitel: The mother
Genre: Action
Regissör: Niki Caro
Manus: Misha Green, Andrea Berloff, Peter Craig
Skådespelare: Jennifer Lopez, Lucy Paez, Omari Hardwick, Joseph Fiennes, Gael García Bernal
Utgivningsår: 2023
Produktionsland: USA
Längd: 115 min
Serie: -
Såg den på Netflix 19 maj 2023





Handling
En Afghanistan-veteran, en namnlös kvinna, som är en extraordinär skarpskytt råkar under sin militärtjänstgöring i konflikt med den korrupta generalen Adrian och den mexikanska vapensmugglaren Hector.

Förhållandet mellan trion blir sämre och hon hamnar under FBI:s beskydd. De blir attackerade och hon får gå under jorden och drar sig tillbaka till ett eremitliv i Alaskas vildmark. Enda problemet är att hennes före detta älskare fortsätter att jaga henne och känner till hennes bortadopterade dotter Zoe.

När lämnar civilisationen ingår hon ett avtal med en av de överlevande FBI-agenterna om att han ska berätta för henne om hennes dotter någon gång hamnar i skottlinjen. 12 år senare händer det oundvikliga ...

Min kommentar
Det var egentligen en annan film på tapeten den här fredagen, men det visade sig att den inte gick att hyra digitalt, bara köpa. Då försvann den från bordet. I stället blev det The mother, en film med Jennifer Lopez, som släpptes förra veckan.

Efter att ha sett den så måste jag ställa mig frågan vad det är med Netflix och dåliga manus. Vi undrade vem som hade skrivit detta och funderade på om det kanske var en 12-åring. Till min stora förvåning så visade det sig vara tre, mer eller mindre, erfarna manusförfattare. Samtliga med mer än en storfilm bakom sig. Slutsatsen blir att de måste ha haft en förfärlig otur när de plitade ihop den här historien.

Filmen börjar ganska hyfsat och potentialen är faktiskt stor. Även om vi har sett historien otaliga gånger. Ingen skugga ska dock falla på skådespelarna. De gör verkligen så gott de kan, men de får verkligen inget vettigt att jobba med.

Trovärdigheten är försvinnande liten. Det har inte gått speciellt lång tid innan den första "men vänta lite här nu". Sedan fortsätter det. Och blir bara värre och värre. Lågvattenmärket kom när en bil tydligen är osynlig. Trots att de kör på en raksträcka med fri sikt i flera kilometer åt alla håll så ser de inte bilen som närmar sig.

Miljön är fantastisk och då tänker jag på den när de påstås vara i Alaska. Det är de inte. De visar sig vara i Vancouver och det är ju inte illa det heller. Den staden finns på min bucket list och nu blir jag ännu mer sugen på att åka dit.

The mother är ganska seg, men inte riktigt tråkig. Dock är den på tok för lång. Det finns inget (positivt) som sticker ut och den är dessutom förutsägbar så till den milda grad. Någon besvikelse blir det inte ändå, för den är ungefär vad jag förväntade mig. En dussinaction.



Letterboxd hade den 2,5 i genomsnitt (beräknat på 15 149 betyg).
IMDb hade den 7,5 i genomsnitt (beräknat på 20k betyg).
Jag ger den 2,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar