torsdag 22 juni 2023

Hett i hyllan #410

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Från mitten av juni så tar vi ett gigantiskt kliv, ända fram till slutet av september.
Det är nog egentligen helt obegripligt att Det svarta trädet av Tana French fortfarande står oläst.

Nu ingår inte denna i serien om Dublin Murder Squad, om jag har förstått rätt, men det kan faktiskt också vara en fördel. Efter att ha läst första delen i ovan nämnda serie så var jag säker på att det inte skulle bli fler böcker av henne för mig. Jag är så glad att andra bokbloggare lyckades övertyga mig om att Tana French var värd en andra chans. Nu har jag läst samtliga sex böcker som ingår där och de har nästan bara blivit bättre och bättre. Jag har egentligen inte hört så mycket om den här boken, men jag är riktigt nyfiken och sugen på den.

Så här står det på baksidan:
Toby Hennessy är en framgångsrik 28-åring som lever en sorglös tillvaro och lyckas prata sig ur de flesta knepiga situationer. Men en natt förändras allt. Efter en sen utekväll vaknar han mitt i natten av ett ljud i sin lägenhet och överraskar två inbrottstjuvar. I stället för att fly därifrån misshandlar de båda männen Toby brutalt och lämnar honom att dö. Medan Toby steg för steg börjar återhämta sig från sina skador inser han att hans liv kanske aldrig mer kommer att bli som förut. Angreppet har skakat honom i grunden och det är först när han och flickvännen Melissa söker sin tillflykt till familjens ståtliga släktgods, Ivy House, som han anar en viss ljusning. Men så görs en dag en chockerande upptäckt. Under en lek i trädgården sträcker sexårige Zach ett av Tobys kusinbarn in sin hand i en ihålig gammal alm. Till sin fasa ser han att det föremål han fått tag i är en människoskalle.

Det makabra fyndet öppnar porten till en länge dold familjehemlighet, med oanade rötter i Tobys barndom. Allt han trott sig veta om sitt förflutna ställs på ända, och med växande obehagskänsla går det upp för Toby att han inte längre kan lita på sina egna minnen. Vem är han, egentligen? Och vem var han den sommar då almen blev en grav?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Den här boken har jag också tänkt läsa, men det har inte blivit av. Det jag har läst av Tana French hittills har varit bra.
    http://mosstanten.se/2023/06/22/hett-i-hyllan-209-man-i-sina-basta-ar/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gillat alla jag läst av henne, utom den allra första 🙂

      Radera
  2. Den finns i min hylla också https://eggetbok.blogspot.com/2023/06/hett-i-hyllan-v25.html

    SvaraRadera
  3. Jag tror den här kan stå oläst i vår hylla. På engelska. Men jag är inte helt säker... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/06/22/hett-i-hyllan-352/

    SvaraRadera
    Svar
    1. The witch elm heter den i original.

      Radera
  4. Den boken väntar även hemma hos mig på att bli läst, speciellt nu när jag haar lyckas läsa ut Dublin murder squad böckerna, och det gjorde jag för ett par år sen så skäms på mig...
    Mitt bidrag finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/06/hett-i-hyllan-vecka-25-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ungefär som jag då, men någon gång blir den säkert läst.

      Radera