fredag 30 juni 2023

Kommande böcker juli 2023

Det känns nästan som en ny trend att det släpps bra böcker även i juli. Så var det definitivt inte tidigare. Visserligen "bara" tre stycken, men det var många som inte fick vara med bara på grund av att de varit med tidigare och att jag ännu inte läst något av dem.

Det kom ett brev från München av Håkan Nesser
Genre: Kriminalroman
Serie: Gunar Barbarotti (8)
Antal sidor: 394
Utgivningsdatum: 2023-07-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är jul, pandemiåret 2020, och den kände konstnären Ludvig Rute bjuder - på tvärs mot alla restriktioner - in sina syskon till firande i avlägsna Sillingbo. Han har något han vill säga dem. De har inte setts på många år och stämningen är minst sagt spänd. Det blir inte bättre av att ett mord inträffar under julnatten.

Paret Barbarotti-Backman kallas in och påbörjar en utredning som under ett ymnigt snöande och i pandemins slagskugga nästan erinrar om en gammal engelsk deckare. Åtminstone inledningsvis. Frågan är: Finns det en utomstående gärningsman eller är det "all in the family"? Och i det förflutna?


För att ha tagit slut efter femte delen så är den här serien långlivad. Jag klagar inte. Ganska passande att det kommer en ny del nu, när jag i år ska läsa ikapp i serien.



Mörkt spel av Neil Lancaster
Genre: Thriller
Serie: Tom Novak (2)
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2023-07-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
En våg av terrorattacker slår mot Londons gator, och Tom Novak - före detta flykting, marinsoldat och medlem i ett elitförband - kastas in i en kamp på liv och död, där allt han håller kärt står på spel.

När terroristernas angrepp kommer Tom närmare inpå skinnet än han kunnat föreställa sig, står han inför ett val: Han måste antingen göra sin plikt eller följa sitt samvete. Samtidigt tvingas han ta sig allt längre in i farliga kretsar och röra sig i en värld där mänsklighetens allra mörkaste sidor får utlopp.


Men ... vad är detta? Känns som att jag helt har missat första delen.



Dimma över heden av Julia Chapman
Genre: Kriminalroman
Serie: Döden i Yorkshire (1)
Antal sidor: 377
Utgivningsdatum: 2023-07-12
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Samson O"Brien har blivit uppsagd från sitt jobb som polis och bestämmer sig för att flytta tillbaka till den lilla byn Bruncliffe i Yorkshire. Samtidigt som han försöker rädda sitt rykte bestämmer han sig för att starta en detektivbyrå för att få in lite pengar.

I närheten arbetar Delilah Metcalfe, som gjort sig ett namn som äktenskapsmäklare. Hon driver egen byrå, men affärerna går lite trögt för tillfället.

Samsons första uppdrag blir att utreda ett misstänkt självmord i området. Men fallet blir mer omfattande än han kunnat förutspå, och plötsligt inser Samson att fler människor bragts om livet. Och alla spår leder till Delilahs verksamhet ...


Nu ska man ju inte tro på blurbar och annat som brukar stå på böcker, men denna hävdar att den är optimal läsning för de som gillar Elly Griffiths och Louise Penny. Faktum är att boken var oemotståndlig redan innan jag läste det ...

2 kommentarer:

  1. Jag undrade vilka två vi hade gemensamma men nu vet jag :-). Jag trodde mer på Yrsa Sigurdardottirs bok än Dimma över heden. Sen är det skönt att Nesser fortsätter att vara produktiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yrsa Sigurdardottirs bok är en av de som jag tydligen missade helt och hållet. Om jag hade sett den så hade den varit med här 🙂

      Radera