torsdag 2 november 2023

Hett i hyllan #429

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi är fortfarande i mars 2020, men denna är inte från bokrean.
Requiem på Dimön av Mariette Lindstein är den fjärde delen i serien Via Terra (eller Dimön-serien, som den tydligen kallas nu).

Sekter är bland det läskigaste jag vet och därför lockar ju så klart de här böckerna till läsning. Om jag inte missminner mig så var det bara tre böcker från början, men så blev det av någon anledning ännu fler. Serien är upp i sju delar och jag tror det är det som har fått mig att tappa sugen lite. Den här boken fick jag faktiskt av Mariette själv, denna sällsamt snälla människa. Jag känner mig ganska otacksam som inte har läst den än. Det har dröjt väldigt länge, men nu har jag åtminstone läst första delen så det är bara att fortsätta.

Så här står det på baksidan:
Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Det där verkar rysligt spännande. Passar kanske att läsa så här års.
  http://mosstanten.se/2023/11/02/hett-i-hyllan-228-falcon/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju bara precis läst första delen så det dröjer nog innan jag kommer till denna, men det blir tids nog.

   Radera
 2. Jag är lite lockad av serien https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/11/02/hett-i-hyllan-369/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sekter är ju intressant, men läskigt. Speciellt som man ju vet att hon förmodligen har varit med om värre saker än vad som skrivs i de här böckerna.

   Radera
 3. Jag var pepp på den här serien när den första boken kom men sen har det inte blivit av. https://bokdivisionen.se/2023/11/02/hett-i-hyllan-liv-stromquists-astrologi/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ju bara bli en trilogi och då var jag jättesugen på serien, men sedan blev det fler och fler delar. Då tappade jag intresset lite.

   Radera
 4. Samma här, har tappat sugen efter att ha läst de tre första böckerna, då det kom fler, och även de andra böckerna hon har skrivit.
  Även om hon inte skriver dåligt utan bra och underhållande, om man nu kan säga det om kulter och skräckgenren.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/11/hett-i-hyllan-vecka-44-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se vad jag tycker när jag tar mig vidare i serien. Jag har fem av böckerna, har jag för mig, så det saknas ändå ett par.

   Radera