torsdag 23 november 2023

Hett i hyllan #432

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då blir det ytterligare en av födelsedagsböckerna från slutet av maj 2020.
Jag tvekade inte ett dugg när jag la till Redemption Point av Candice Fox på min önskelista.

Första delen i den här serien läste jag för drygt 3,5 år sedan och den var mycket, mycket bra. Många speciella inslag gjorde att den verkligen tilltalade mig. Eftersom den här andra delen utspelar sig på samma ställe, med samma personer så har jag gott hopp. Jag har faktiskt planerat in den i min Finish That Series-utmaning för nästa år. Det har kommit ytterligare en del, men så klart har den inte översatts.

Så här står det på baksidan:
När den före detta polisdetektiven Ted Conkaffey blir oskyldigt anklagad för att ha fört bort en tonårsflicka hoppas han att Crimson Lake, en stad tätt omslingrad av regnskogen i Queensland, är den perfekta platsen att försvinna till.

Men det visar sig snart att han inte är skyddad någonstans på jorden från flickans otröstliga far. Dale Bingley har en brutal och noga uträknad hämndplan, och om Ted inte hjälper till med sökandet efter den verkliga förövaren är det han som står först på tur.

Samtidigt, på det klibbiga, öltäckta golvet i ett skjul vid vägrenen, ligger två unga bartendrar döda. Under mordutredningens gång kallas Ted och hans osannolika bundsförvant Amanda Pharrell in för att assistera.

Medan Ted kämpar för att rentvå sitt namn dras han och Amanda allt längre in i ett ondsint spel - och strävan efter återupprättelse kan komma att kosta dem livet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

  1. Candice Fox står på min läslista. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/11/23/hett-i-hyllan-372/

    SvaraRadera
  2. Candice Fox är kanske en deckarförfattare jag skulle kunna pröva. Eventuellt.
    http://mosstanten.se/2023/11/23/hett-i-hyllan-231-vad-du-vill/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åtminstone första boken är en av de bra deckarna, tycker jag. Bara miljön gör den värd att läsa.

      Radera
  3. Hahaha, den ligger oläst hos mig också och jag hade planerat ta med den nästa vecka. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2023/11/hett-i-hyllan-432-vecka-47.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att denna kan vara lika bra som den första.

      Radera
  4. Låter som en intressant bok och serie, kanske skulle vara något att ha ögonen öppna efter då jag skulle bli intresserad av att läsa en sådan berättelse.
    Min hett i hylllan finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/11/hett-i-hyllan-vecka-47-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju lite svag för böcker från Australien 🙂

      Radera
  5. Den här verkar ju riktigt bra! Skulle jag kunna tänka mig att läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag ju inte läst denna, men jag gissar att det nästan är en förutsättning att man läser böckerna i ordning. Med tanke på en av karaktärernas bakgrund.

      Radera