söndag 26 november 2023

Smakebit på søndag: Bortförda

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Veckan som gått har inte varit kul, den har helt och hållet ägnats åt förkylning/influensa. Feberhjärnan har inte varit kul att umgås med. Men det allra tråkigaste är att i stället för att vara på något så kul och ovanligt som deckarafton i Malmö, så låg jag nerbäddad med feber. Faktum är att jag är ganska sur på sambons kollegor som går sjuka till jobbet så han blir sjuk, för att sedan smitta mig.

Boken jag läser nu är inte den som smakebiten kommer ifrån. Jag råkade visst läsa ut Bortförda av E P Uggla, men den är så bra att jag tyckte att den förtjänade att få vara med här. Den är spännande och klurig. Invecklad, kan man nog säga.

Min smakebit är från sida 337:
    Han öppnar datorn, och Sima drar sig upp bredvid honom. Niko låter handen glida över hennes lår. Kärleksfullt. Sima får en varm känsla i kroppen. För några sekunder slåss hon mot den. Sedan ger hon efter. Unnar sig själv att njuta om så bara för en stund.
    Tillsammans går de igenom utredningsmaterialet. Sida upp och sida ner. Förhör efter förhör. Bild efter bild. Det är som om regnet utanför återupptas inne i lägenheten när Sima ser bilden på honom. Ett isregn som strilar ner över henne och dränker själva andetagen.
    Det kan inte vara en slump.
    Han, skriker en röst i hennes huvud. Det var han hela tiden.

16 kommentarer:

  1. Så trist att vara sjuk och missa deckaraftonen. Boken låter riktigt spännande. Sista meningen är verkligen något som biter sig fast. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte det här var ett bra ställe för en smakebit och ja, boken är spännande.

      Radera
  2. Tråkigt, krya på dig, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  3. Vad tråkigt att du missade deckarafton. Blir så irriterad på folk som går sjuka till jobbet och smittar ner andra.
    Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, på mitt jobb har jag inte hört någon hosta eller snörvla, men på sambons har de varit sjuka allihop.

      Radera
  4. Usch för att vara sjuk just nu. Har inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så typiskt att man blir sjuk när det äntligen händer något roligt.

      Radera
  5. Hisnande spänning där! Så trist att bli sjuk när man har någon trevlig aktivitet inbokad, och så typiskt! Jag som är lite skidnörd har kolla VC-tävlingarna i längd idag och vår duktiga William Poromaa bröt tävlingen då han kände sig konstig i kroppen. Ett par timmar senare stod det klart, coronatestet positivt. Vi får nog dras med dessa virus en vinter till...Krya på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag insåg ju att det bara var en tidsfråga innan jag blev sjuk, det är mycket snörvlande bland folk nu. Om jag hade haft lite tur så kunde det ha börjat två dagar innan eller efter. Då hade det klarat sig.

      Radera
  6. inte lätt att skydda sig mot smitta i dessa tider. många hostar och nyser på bussar och tåg. vilken han, undrar en? kan det vara han som sitter bredvid? tack för smakebiten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har hört dem på bussarna i flera månader, men jag verkar ha gjort ett bra jobb där. Det var först när sambon kom hem med det som jag blev sjuk.

      Radera
  7. Jag har inte läst något av Uggla ännu. Krya!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har gillat alla hennes böcker utan tentakelmonster 🙂

      Radera
  8. Jag funderar på om det här ska vara den första boken jag läser av henne. Hoppas du kryar på dig snart, många som är sjuka nu. Nu på resan jag var på var det många som hostade o snörvlade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här kan nog vara en bra bok att läsa av henne, ja.

      Jag har aldrig förstått mig på de där som ger sig ut bland andra när de är så sjuka att de oavbrutet snörvlar och knappt kan prata. Inte ens pre-pandemin förstod jag det.

      Radera