torsdag 28 mars 2024

Hett i hyllan #450

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Tredje boken från bokrean 2021 ...
Jag tyckte att alla läste Samlade verk av Lydia Sandgren, då när när den kom.

Eller kanske läste inte alla den, men alla pratade om den. Jag hörde nog både bra och dåligt om den. Men så är det ju det där med att den utspelar sig i Göteborg. Har jag hört. Alltså köpte jag den. Jag har ingen aning om om detta är en bok för mig och nu i efterhand så var det ju kanske inte så klokt att köpa den. Orka vara klok hela tiden ... Jag får väl ta med denna i en framtida Boktolva och tillbringa en vecka eller så i Göteborg. Då kanske den blir läst.

Så här står det på baksidan:
I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Okänd bok för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/03/hett-i-hyllan-vecka-13-450.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt mycket prat om den när den kom.

      Radera
  2. Nja, vet inte riktigt men en bok jag inte kände till ialla fall.
    Här finns min hett i hyllan denna vecka
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/03/hett-i-hyllan-vecka-13.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att jag har något slags radar för böcker som utspelar sig i Göteborg.

      Radera
  3. Jag spanade in den här när den kom, men omfånget avskräckte mig. Även om Göteborg är lockande...https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/03/28/hett-i-hyllan-389/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får kanske jobba från Göteborgskontoret i en vecka eller två och läsa den där 🙂

      Radera
  4. Jag har så mycket att läsa och göra nu att jag t.o.m. glömt bort Hett i hyllan ett par gånger! Stackars bloggen, tur att den inte är ett djur utan klarar sig själv i perioder. :) Samlade verk är jag också kluven till, ska man eller ska man inte läsa den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bloggen är ju lite som en gammal vän. Även om man inte pratar med den varje dag så finns den kvar där 🙂

      Jag vill inte påstå att jag ångrar att jag köpte den, men et här hade ju varit en typisk bok att läsa på en streamingtjänst. Men tänk om den är så där fantastiskt bra 🤔

      Radera