fredag 29 mars 2024

Kommande böcker april 2024

Det kommer mycket intressant i april. Många serier och nästan alla är serier som jag inte har påbörjat eller första delen. Bara en evighetsserie och den är jag i fas i.

Frälsarkransen av Kristina Ohlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Strindbergserien (4)
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2024-04-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Nu drar det ihop sig till kräftpremiär på Hovenäset, och till sist har sommarvärmen kommit. Augusts stora dröm om att bli förälder har förverkligats, och han och Maria njuter av sin lilla familj på Kärleksvägen. Men så dyker en skugga ur Augusts förflutna oväntat upp. Någon i hans släkt verkar ha burit på en tung hemlighet. Samtidigt skakas idyllen än en gång om när ett äldre par hittas förgiftade. De har bott på näset i femtio år och är väldigt omtyckta. Vem kan vilja dem så illa? Utredningen hamnar på Marias bord, men det är något som skaver i polisgruppen. Vad är det kollegan Ray-Ray döljer? Fallet visar sig ha en mörkare baksida än någon hade kunnat ana ...

Fjärde delen alltså. Jag som inte har läst den första än.



Käraste Lena av Ninni Schulman
Genre: Kriminalroman
Serie: Siljan (2)
Antal sidor: 403
Utgivningsdatum: 2024-04-18
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Hösten 1983 hittas 31-åriga Lena död i sitt hem på släktgården på Sollerön utanför Mora, hängd i en lampkrok. Av allt att döma rör det sig om ett självmord. Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter valt att ta sitt eget liv, och för att få reda på sanningen kopplas den före detta polisen Ingrid Wolt in. Ingrid har egentligen lagt ner sin nystartade spaningsbyrå och lever isolerad i skogen av rädsla för sin före detta man. Men Lenas föräldrar är så enträgna att hon slutligen övertalas att ta sig an fallet. Det visar sig snart att Lena bar på djupa hemligheter och att det var många i hennes närhet som ville se henne död.

Den här serien har jag inte heller börjat läsa. Än.



Himlen är en plats på jorden av Christoffer Holst
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2024-04-19
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Mimmi är nyskild och har precis hittat livsgnistan igen. Denna sommar ska hon ut på en roadtrip ända ner till södra Europa. Lena har inte mycket till livsgnista alls. Det har inte heller hennes dotter Lovisa, som flyttat hem igen efter ett stort svek. Lena och Mimmi träffades för över trettio år sedan, när de jobbade på socialkontoret i Östersund. Sedan dess har ett helt liv passerat, men de håller fortfarande ihop. I sista sekund bestämmer Lena sig för att följa med Mimmi söderut. Resan kantas av både kärlek och sorg - och när de når Grekland, och hittar början på en bortglömd kärlekshistoria, börjar ett helt nytt äventyr.

Christoffer Holst är ett måste att läsa.



Skaparen av Jonas Moström & Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: True fiction (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-04-23
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
När den världsberömda deckarförfattaren Tom Borg gör research till sin nya roman på en exklusiv svartklubb i centrala Stockholm blir han vittne till det mord han just skriver om. Snart är han jagad både i fiktionen och i verkligheten. Var går egentligen gränsen? Vill han verkligen veta det? Toms antagonist är den MMA-fightande polisen Olivia Woolf. Hon bär sin egen tvilling inom sig, har ett blått och ett grönt öga, och spöar på sin lediga tid upp våldtäktsmän som går fria. Snart uppdagas det att Tom inte bara är jagad av polisen. En radikal grupp med egen agenda verkar ligga bakom händelserna som drivit Tom på flykt. Vem styr egentligen narrativet i den bok Tom arbetar med, och vem bär skulden när verkliga människor far illa?

Arne Dahl är ett måste. Även när han skriver med någon annan. Tror jag.



Silver av Sara Kadefors
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-04-08
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
För inte så länge sedan hade Ellen allt: vänner, familj och en framgångsrik karriär som manusförfattare. När hennes yngsta son flyttar hemifrån ställs allt på sin spets för henne. Vem ska hon vara nu? En drejkurs blir första steget mot att utvecklas, men den blir allt annat än en framgång. Hon återupptar kontakten med gamla vänner och hittar nya bekantskaper. En av dem är Petra, en kvinna som tycks helt obrydd över sin silvriga utväxt, sina foträta skor och sitt alldagliga intryck. En kvinna som förväntar sig att världen är öppen för henne trots alla dessa tillkortakommanden. Ellen dras motvilligt till henne samtidigt som hon med stegrande panik försöker omfatta livet och tillvaron.

Jag är alltid nyfiken på Sara Kadefors böcker.



Den sista festen av Clare Mackintosh
Genre: Kriminalroman
Serie: DC Morgan (1)
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2024-04-12
Förlag: Modernista

Från Bokus
Det är nyårsafton och Rhys Lloyd har huset fullt av gäster. Hans semestervillor vid Mirror Lake är en succé och han har generöst bjudit in byborna att dricka champagne med sina välbärgade nya grannar. Men vid midnatt ska Rhys ligga livlös i sjöns iskalla vatten. På nyårsdagen har kriminalkommissarie Ffion Morgan en by full av misstänkta. Det pyttelilla samhället är hennes hem, så de misstänkta är hennes grannar, vänner och familj, och Ffion har dessutom egna hemligheter att bevaka. När lögner uppdagas runt varje hörn blir frågan snart inte vem som ville se Rhys död - utan vem som till sist dödade honom.

En ny bok av henne är ju ett måste. Och det ska bli en serie!



Mord i biblioteket av Katie Gayle
Genre: Mysdeckare
Serie: Julia Bird (2)
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2024-04-15
Förlag: Pia & Co

Från Bokus
När bestsellerförfattaren Vincent Andrews, uppvuxen i Berrywick, ska göra en uppläsning på biblioteket vill Julia inte missa det. Vincent är charmig och trollbinder publiken. Han avslutar med att läsa ur sin kommande bok, som utspelar sig i en by med likheter med Berrywick, och med karaktärer som publiken känner igen När han antyder att mörka hemligheter kommer att uppdagas hörs upprörda flämtningar i rummet. Uppläsningen slutar i kaos, och några timmar senare hittas Vincent död bakom bokhyllorna. Julia bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det finns någon därute som är beredd att göra vad som helst för att inte få sina hemligheter publicerade. Kommer hon att hinna stoppa mördaren innan någon annan råkar illa ut?

Det här är en serie som jag verkar ha missat. Utan att veta säkert placerar jag den i genren mysdeckare.



Vykort från en bortglömd prins av Kristina Appelqvist
Genre: Kriminalroman
Serie: Nina Storm (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-04-19
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Efter en konferens fastnar Nina Storm i ett samtal med en okänd kvinna vid hotellfrukosten. Den pratglada bordsgrannen ber Nina vakta hennes otympliga handväska medan hon uppsöker damrummet, men när kvinnan inte kommer tillbaka måste Nina skynda till tåget. Väskan tar hon med sig.

På jobbet har hon flera akuta kriser att hantera. Inte nog med att Diana Wikman gör vad hon kan för att krossa Nina, som övertagit rollen som generaldirektör på myndigheten. Det stormar dessutom på intranätet och en förslagen rånarliga stjäl konst på landets myndigheter. Nina inser att säkerheten genast måste förbättras.

Samtidigt söker hon väskans ägare. Spåren leder till Mjöbäck och prästgården som Nina nyligen fått ärva. Medan hon gräver djupare i en gammal gåta om en stulen förmögenhet upptäcker hon att fler personer följer i samma spår. Och i skuggorna skymtar en bortglömd prins.


Det är egentligen helt obegripligt att jag fortfarande inte har läst en enda bok av henne. Men plötsligt händer det.



Sandslott av Niklas Turner Olovzon
Genre: Kriminalroman
Serie: Dolda (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-04-22
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Gemenskapen i Tassby, Dalarna ligger i spillror efter dramatiska händelser något år tidigare. Och byns matriark Liss-Kulla söker fortfarande efter sanningen om en försvunnen thailändsk bärplockare. Samtidigt på svenskön Koh Lanta i Thailand firar en överklassfamilj påsk i paradiset när deras tonårsson försvinner en ovärdersnatt. Han påstås ha drunknat. Men modern Sophie vägrar acceptera att sonen skulle vara död och söker honom över stränder och genom djungel. Har korruptionen på ön något att göra med det som döljer sig bland maktens män i de mörka dalaskogarna hemma i Sverige?

Jag blev nyfiken på hans förra bok och ja, jag är fortsatt nyfiken.



Isgudarna av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (15)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-04-29
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det är bitande vinter i Linköping. Människor hukar under höjda räntor och skenade priser och våldet ligger nära ytan. Så hittas en framgångsrik livsmedelshandlare brutalt mördad i ett exklusivt sommarstugeområde. Malin Fors och kollegorna på våldsroteln tar sig an fallet. Har handlaren fallit offer för en familjefejd eller är det aktivister som mördat honom för politiska poäng? Finns mordgåtans svar någon helt annanstans? Malin kastas djupt in i en värld där pengar och begär inte vet några gränser samtidigt som det sker stora förändringar i hennes liv. Dottern Tove har flyttat hem och öppnat ett härbärge, och Malins kärleksrelation krackelerar. Allteftersom utredningen går framåt dras snaran åt om staden, dess invånare och om Malin själv.

Jag hade väl lite hoppats att förra boken var den sista om Malin Fors. Men icke.

8 kommentarer:

  1. Åh Frälsarkransen ser jag fram emot! Älskar Strindberg-serien!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag har inte börjat läsa den än 😳

      Radera
  2. Det är väldigt många här som jag noterat att jag vill läsa. Det blir en bra månad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kommer riktigt många som jag verkligen känner att jag vill läsa.

      Radera
  3. Jag ser verkligen fram emot Frälsarkransen. Jag tog inte med boken Sandslott men insåg när jag såg den att jag fick den första boken (Isberg) i en goodiebag när vi var på Vi Läsers litteraturbåt. Så den väntar här hemma nu på att bli läst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört så mycket bra saker om Isberg så att jag har blivit nyfiken på den serien.

      Radera
  4. Ska bli kul att läsa en ny Jussi bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast lite tråkigt att det är den sista.

      Radera