söndag 31 mars 2024

Smakebit på søndag: Mullvaden

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Alla helger borde vara fyra dagar! Tänk så avkopplad man hinner bli och hur mycket man hinner med. Här har dessutom varit vårväder, temperaturmässigt. Runt femton grader faktiskt. Sol och regn om vartannat, precis som det väl ska vara den här årstiden. Även om april ju faktiskt inte har börjat än.

Förra året var det för första gången deckarmässa i Lund och då köpte jag Mullvaden av Anna Karolina. Den fjärde boken om Amanda Paller, som vi fick vänta på i sex år. Eftersom det återigen, på lördag, är dags för deckarmässan så tänkte jag att det kunde passa bra att läsa boken nu. Då kan jag ju kanske med gott samvete köpa hennes senaste bok nästa helg.

Min smakebit är från bokens början:
"Område tre från tre noll. 33-6110, kom."
    Samir lyfte luren på polisradion och svarade operatören på ledningscentralen: "33-6110, lyssnar i Solna. Kom."
    "Då får ni sikta in er på Ulvsundaleden. Där har span häng på en grön Audi i höjd med Rinkeby och det går söderut. De vill ha hjälp med ett fordonsstopp. Det ska vara två män i bilen som de vill ha identifierade. Kom."
    Samir kastade en blick över axeln och fick en godkännande nick av Martin som satt i baksätet. Som instruktör föredrog Martin att observera Samirs och Emmas arbete på distans. Samir var aspirant och Emma hade ett halvår i tjänst, men det var först nu hon var på ingripandeverksamheten. Så i princip var hon lika grön som Samir på att jobba ute i uniform.

14 kommentarer:

  1. Åh, deckarmässa.. det låter så trevligt! Och vad varmt ni har det. Här har det snöat. Tack för smakbiten, ytterligare en serie jag inte följer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är ju inte som Bokmässan, utan väldigt liten egentligen. Bara i biblioteket, men det gör ju att man kommer väldigt nära författarna 🙂

      Radera
  2. bor inte så långt ifrån Lund, men deckarmässan kände jag inte till. tack för smakebiten! känner igen författarnamnet i alla fall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara andra året som deckarmässan är och den är ju inte stor på något sätt.

      Radera
  3. Jag röstar ja till ditt förslag om fyradagarshelg!

    SvaraRadera
  4. Skönt med extra lediga dagar för maken, vi har ätit mämmi och annan påskmat, varmt här också, altanfika. Inte läst författaren, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har nog inte ätit någon "riktig" påskmat, bara god mat 🙂

      Radera
  5. Jag har med stort intresse följt dokumentären om poliserna som gått denna vinter. Dock föredrar jag filmatiseringar före text i den här genren. Tack för smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig funkar både bild och text 🙂

      Radera
  6. Har bara läst den första delen i serien och blev tyvärr inte såld på den. Tack för smakbiten! Hoppas du får kul på deckarmässan nästa helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är ju lite speciell och det finns en del i dem som jag inte är så glad i.

      Radera
  7. Har läst annat av den författaren och gillat de böckerna. Kanske att den serien skulle passa mig. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är underhållande i alla fall 🙂

      Radera