fredag 15 mars 2024

Tag: One more chapter

Den här hittade jag på Instagram och om jag minns rätt så var det hos @enboknagrakopparte

Korta eller långa kapitel
Definitivt korta kapitel. Det går så mycket fortare att läsa, känns det som. Det känns som att drivet blir bättre också och med tanke på mitt svar längre ner här så är valet självklart.

Kapitelnummer eller namn
Helt oväsentligt, bara det är något som markerar ett nytt kapitel. Då blir det också mycket enklare att hoppa i e-boken när man parallelläser fysisk bok/e-bok.

Flera eller ett perspektiv
Det här är ju en svår fråga för allt beror ju på utförandet. Om det är bra gjort (vilket inte många författare klarar, enligt mig, men @mattiasedvardssonforf är ett lysande på exempel på någon som har förmågan) så är det intressant med flera perspektiv. Samtidigt tycker jag om att höra allt från en enda person också.

Sluta mitt i kapitel eller läsa klart
Det här hänger ju lite ihop med svaret på den första frågan. Jag läser allra helst klart ett kapitel innan jag lägger ifrån mig boken. Det här ställer ju till det ibland, när jag läser på bussen och det är långa kapitel. Då måste jag sluta läsa långt innan jag egentligen skulle behöva.

Kolla innan hur långt nästa kapitel ska bli
Om jag läser en pappersbok och inte har obegränsat med tid för läsningen så kollar jag ofta hur långt nästa kapitel är. Annars inte.

Bokmärke, hundöron och bokomslag
Bokomslag tar jag av när jag läser boken. Det är så lätt att det går sönder, tycker jag, och det vill jag inte eftersom det är det som syns när boken står i hyllan. Hundöron är en styggelse och jag använder självklart alltid bokmärke.

Hur länge har du stannat uppe för bara ett kapitel till?
Det händer nästan aldrig och bara om jag är i slutet av boken. När jag liksom känner att jag bara måste läsa ut den innan jag släcker lampan. I så fall kan det bli någon timme.

4 kommentarer:

 1. Åh - vad bra med en tag. Mitt inlägg kommer strax :-)

  SvaraRadera
 2. Korta kapitel är så mycket bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att det går mycket fortare att läsa då 🙂

   Radera