söndag 17 mars 2024

Smakebit på søndag: Dubbelliv

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Det har varit en del vårkänsla de senaste dagarna. Temperaturen har krupit över tio grader, men tyvärr så sammanfaller det aldrig med solsken. Verkar det som. Prognosen säger dock att det kan bli minusgrader nästa vecka. Inte många och inte länge, men ändå.

Just nu läser jag Dubbelliv av Flynn Berry, som väl ska betraktas som en thriller. För nästan exakt sex år sedan läste jag hennes debut och den gillade jag. Mycket. Förväntningarna är därför ganska höga på denna, men jag försöker att ta ner dem lite.

Min smakebit är från sida 149:
Jag väntar på Alice utanför en liten tågstation i Sussex med väskan vid fötterna och en flaska vin jag köpte på Waterloo Station. Några dagar efter gallerivisningen bjöd hon in mig till Ashdown över helgen.
    "Ledsen att jag är sen", säger hon och kommer fram för att hjälpa mig med sakerna. Luften är sval här ute på landet, och hon är klädd i en blå och gräddvit kofta med träknappar.
    Jag stoppar ner boken jag läser och följer efter henne till bilen. Stella skäller i baksätet och jag vänder mig om för att klappa henne. När Alice stannar vid en korsning fylls bilen av blinkerns tickande. "Vilka är det mer som är här?"
    "Mina föräldrar, fyra av deras vänner, mina kusiner och någon gubbe från mammas jobb som hon råkade bjuda in av misstag."

16 kommentarer:

  1. ett par soliga dagar har jag fikat på altanen, härligt.
    Tack för smakbiten, blir lite nyfiken.

    SvaraRadera
  2. Även här har det varit plusgrader, och smält en del. Boken har jag läsyt och gillat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tyckte den var så bra att jag råkade läsa ut på morgonen.

      Radera
  3. Tack för smakbiten!
    Här har det snöat mer än 10 cm. Är så trött på snö nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men fy! Nej, snö vill jag inte ha mer av, nu är det vår.

      Radera
  4. solen strålar idag så det blir terrassittning. igår var det storm och iskallt. har inte läst något av din författare. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker solen luras lite, för även om den lyser så är det svinkallt ute.

      Radera
  5. Kul att lyckas bjuda in nån av misstag :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tyckte jag också. Jag hade velat läsa mer om det, men tyvärr så förklaras det inte.

      Radera
  6. Träknappar är inte särskilt vanligt. De kan inte klara tvättmaskin så bra. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är tur att hon som har dem är rik, så det är andra som sköter de bestyren 🙂

      Radera
  7. Igår vräkte snön ner här i Falun, idag strålande sol. Nästan april-väder. Tack för smakbit, har inte läst författaren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hörde om snöovädret som drog in lite högre upp i landet. Tycker det räcker med den typen av nederbörd nu.

      Radera
  8. Tycker mycket om thrillers, men denna kände jag inte till. Tack för smakbiten. Här har varit isande kallt senaste tiden, och som det verkar kan det komma ännu en omgång snö till helgen, så än håller vintern greppet. Småtrist den här tiden innan det vänder om mot vår...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här nere i söder så tror jag faktiskt att våren är här, på riktigt den här gången. Visst kan det komma bakslag ända in i april, men nu är den på gång 😁

      Radera