måndag 29 april 2024

Film: Shotgun wedding (2022)

Titel: Shotgun wedding
Originaltitel: Shotgun wedding
Genre: Actionkomedi
Regissör: Jason Moore
Manus: Mark Hammer
Skådespelare: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Sonia Braga
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 101 min
Serie: -
Såg den på Amazon Prime Video 28 mars 2024





Handling
Darcy och Tom samlar släkt och vänner för det ultimata bröllopet på den perfekta platsen, men när hela sällskapet, utom brudparet, tas som gisslan får "tills döden skiljer oss åt" en helt ny innebörd. Det blir brudparets uppgift att rädda dagen. Och bröllopet.

Min kommentar
Förmodligen så har jag något slags uppdämt behov av fartfyllt och roligt, för det blev fortfarande inte någon av de filmer som jag egentligen hade tänkt. I stället blev det Shotgun wedding, en film som hamnade på listan bara tack vare Jennifer Lopez.

I mitt tycke så påminner denna lite om Ticket to paradise, men den är inte lika bra. Inte heller har den det karismatiska paret Julia Roberts/George Clooney i huvudrollerna. Vi får hålla till godo med Jennifer Lopez och Josh Duhamel.

Nivån på humorn är otroligt låg, men eftersom jag har ganska dålig humor (av precis det här slaget) så passar den mig. Den är ändå långt över kiss- och bajsnivå. Jag skrattar faktiskt flera gånger.

Det här är i sanning bröllopet från helvetet. Även släkten verkar komma från samma ställe. Brudgummen försöker skapa det perfekta bröllopet, för brudens skull. Tyvärr så glömmer han att bry sig om vad hon vill. Bruden går med på allt, för brudgummens skull. Det där brukar nog aldrig sluta väl. Jag har egentligen inga problem att tro på de känslor som brudparet går igenom. Även om allt är storslaget överdrivet.

Jennifer Lopez gör den här rollen lika bra som hon gjort alla andra. Josh Duhamel har väl gjort bättre ifrån sig i andra filmer. Tyvärr så saknar de lite av den tajming som bra komiker har. Birollerna gör det väldigt bra. Det händer mycket kul med dem också. Jennifer Coolidge spelar sitt vanliga hysteriska och högljudda jag. Det blir en hel del roliga replikskiften.

Shotgun wedding är mycket bättre och roligare än jag förväntade mig. Den försöker inte vara något den inte är och den tar sig inte själv på allvar, överhuvudtaget. Det är ren underhållning. Trots det lite lägre betyget så kan jag tänka mig att se om den, någon gång när jag känner mig lite låg.


Letterboxd hade den 2,4 i genomsnitt (beräknat på 45 872 betyg).
IMDb hade den 5,5 i genomsnitt (beräknat på 38K betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkigTrovärdig
KlurigFörutsägbarMystisk
BerörandeOsannolikUnderhållande
Snyggt fotoRoligLångsam
RomantiskFör långFartfylld
SorgligFör kortLäskig

2 kommentarer:

  1. Jag hade problem med det överdrivna våldet som skulle vara roligt. Och en del annat. Samtidigt så tyckte jag bitvis det var ganska bra underhållning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog bara problem med övervåld om det verkar som att filmen tar sig själv på allvar. Det kan vara så att jag var svältfödd på roligheter 🙂

      Radera