lördag 27 april 2024

Kommande böcker maj 2024

Oj, så mycket intressant det kommer i maj. Då har jag ändå "plockat bort" en del. Massor av feelgood också. Är det för att det är vår?

En mördare i familjen av Cara Hunter
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 504
Utgivningsdatum: 2024-05-03
Förlag: LB Förlag

Från Bokus
I december 2003 hittas Luke Ryder, styvfadern till den hyllade filmskaparen Guy Howard, död i trädgården till deras förortsvilla. Fallet fångar hela Storbritannien.

Tjugo år senare är mordet på Luke Ryder ännu olöst. Guy Howards mor och hans två halvsystrar befann sig i huset när det skedde, men alla svär på att de ingenting sett. Trots en omfattande polisutredning med stor medial uppmärksamhet hittades ingen misstänkt. Men vissa mordfall går inte att glömma.

När ett produktionsteam på Netflix får i uppdrag att skapa en ny serie, baserat på utredningen, tas fallet upp igen. Tidigare vittnen intervjuas, bevis granskas och offrets familj träder åter fram i ljuset. Mördaren ska äntligen avslöjas. Är du redo?


Oj, kommer den redan på svenska. Det var ju alldeles nyligen jag först hörde talas om den.Korpen av Lina Bengtsdotter
Genre: Kriminalroman
Serie: Sakka Pienni (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-05-14
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En vårnatt hittas en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får mordfallet på sitt bord. En intensiv utredning drar i gång, som blottlägger familjehemligheter, lögner och opålitliga alibin.

I takt med att fallet växer och kräver fler offer plågas Sakka av barndomsminnen från mörkerlandet i norr. Samtidigt gör hon allt för att dölja den hemlighet som kan ödelägga såväl hennes privatliv som yrkeskarriär. Snart är Sakkas största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.


Jag har ju fortfarande inte läst något alls av henne, men det hindrar inte att jag blir nyfiken på denna.Min sista önskan av Caroline Säfstrand
Genre: Feelgood
Serie: Hemligheternas ö (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2024-05-16
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Stellas sommarplaner löser sig på ett överraskande sätt när någon anger i sitt testamente att hon och hennes son ska få bo två veckor i en stuga på den idylliska ön Ven. Men det framgår inte varför eller vems testamentet är. Det visar sig snart att fler fått samma meddelande: Nyskilde Ossian som behöver hitta nya mål i livet och konstnären Monika som flydde utomlands för många år sedan. Samtidigt hjälper öbon Bea sin vän Klas med hans mammas dödsbo. Bland sakerna hittar de nerskrivna önskningar, sådant mamman i hemlighet velat uppleva, och för varje fynd kommer de ett steg närmare avslöjandet som dramatiskt kommer att förändra livet för flera personer. Det blir en annorlunda sommar på Ven.

Nu inser jag att jag helt glömt bort första delen i den här serien.Ett fall på Capri av Anders de la Motte & Anette de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: Mord under solen (1)
Antal sidor: 447
Utgivningsdatum: 2024-05-22
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Sol, hav, mat, vin - och så ett mystiskt dödsfall.

Historieläraren Hugo Lind reser på en mat- och kulturresa till Capri tillsammans med en grupp andra nordbor. Arrangör är Belmonte Travels med den kluriga Lara i spetsen. Stämningen är hög och gruppen njuter av allt som paradiset har att erbjuda. Men en skugga faller över idyllen då en kropp hittas i vattnet nedanför den beryktade Salto Tiberio-klippan. Vem är den döde, och varför har personen en Belmonte Travels-broschyr i fickan? Har en orm smugit sig in i paradiset och är det rentav någon bland resenärerna som inte är på ön enbart för att uppleva livets goda?


Jag önskar att den här boken hade funnits förra året. När jag faktiskt var på Capri.Sommaren på ön av Sarah Morgan
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-05-02
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Familjehemligheter och kärlek bland olivlundar och parasoller!

Författaren Catherine Swift har toppat bästsäljarlistorna i årtionden, men hennes egen historia har inte varit lika lyckad. Hon ska nu gifta sig igen, och vill göra allt för att reparera relationen till sina döttrar Adeline och Cassie.

När systrarna anländer till Catherines lyxvilla på Korfu har de väldigt olika förväntningar på vad sommarvistelsen ska föra med sig. Det visar sig också snart att inte heller de har varit helt ärliga om sina liv, och innan bröllopet går av stapeln bubblar allt upp till ytan ...


Jag har varit nyfiken på hennes böcker väldigt länge nu.Det lilla patisseriet i Paris av Julie Caplin
Genre: Feelgood
Serie: Resor, mat & kärlek (3)
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2024-05-06
Förlag: Bokförlaget Nona

Från Bokus
I ett mysigt hörn av Paris väntar ett läckert litet patisseri på att bli upptäckt. Och kanske finns till och med kärlek på menyn ...

Som den yngsta av fyra syskon har Nina Hadley alltid haft sina storebröder som säger åt henne vad hon ska göra. Så när hon får chansen att flytta till Paris och hjälpa till att hålla en patisserikurs, kan hon inte säga au revoir tillräckligt snabbt! Det finns bara ett problem: den framgångsrike kocken Sebastian Finlay är ägaren av patisseriet. Han är också hennes bror Nicks bästa vän - och mannen som hon alltid har varit hemligt förälskad i.

Bland de mumsiga eclairerna och de delikata macronerna är det inte bara Ninas kulinariska skapelser som är frestande ...


Jag tror att jag är sugen på lite feelgood.Kyrkklockor vid älven av Hanna Blixt
Genre: Feelgood
Serie: Leksandssviten (5)
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2024-05-07
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Det är kärlek i luften i Leksand. Maggie och hennes älskade Åke ska snart gifta sig, förväntan är stor, men tiden är knapp. Chokladtillverkningen och kaféverksamheten går numera så bra att Maggie och Hilma har svårt att hinna med. Hilma får i hemligt uppdrag av Åke att hjälpa till med bröllopsförberedelserna, men allting kompliceras av att personer ur hennes förflutna dyker upp. Varför har de alla kommit dit nu? Och vad är det för hemlighet hennes pojkvän Joel bär på?

Samtidigt får vi följa en flicka från en by utanför Leksand som upplever både kärlek och sorg i 1970-talets Spanien.


Femte delen? Men den här serien var jag ju nyfiken på.I midsommarnattens ljus av Jessika Devert
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 302
Utgivningsdatum: 2024-05-08
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Minna, Christel, Iris och Sussie är fyra kvinnor med olika liv - men de saknar alla ett större kompisgäng.

På Minnas initiativ startas Resesystrar, en grupp där de några gånger om året ger sig iväg på en weekendresa för att prata, dricka vin, dansa och njuta av att bara få umgås med varandra.

När midsommar närmar sig bestämmer sig Minna för att bjuda in hela gänget till hennes sommarstuga vid vattnet. Det ska bli ett traditionsenligt firande tillsammans med respektive och barn. Kvällen blir underbar med Små grodorna, grill och många skratt, men när mörkret sänker sig över den röda stugan sker något som splittrar Resesystrar och inget blir som det en gång var. Lojaliteter sätts på prov och frågan är hur man kan förlåta när hemligheter plötsligt kommer fram I midsommarnattens ljus. Och vad var det som hände egentligen?


Denna måste jag ju läsa!Allt kan hända av Lucy Dillon
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2024-05-08
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
För Lara och hennes dotter Eliza har det alltid bara varit de två. Men dagen då Eliza fyller 18 år vill hon plötsligt ha kontakt med sin pappa. Lara tvingas då avslöja hemligheten hon har hållit gömd för sin dotter hela hennes liv, och samtidigt måste hon återigen möta sin egen historia.

Eliza vill ha svar, och hos Lara själv väcks många frågor. Jakten på sanningen tar dem med på en roadtrip genom England, och slutligen leder den hela vägen till New York, där allt började en gång i tiden.

På vägen har drömmar krossats, och möjligheter gått förlorade. Men det verkar som att livet fortfarande har några överraskningar för Lara och Eliza.


Nu får jag nog snart ta och läsa något av henne.Med hjärtat i Röda bergen av Alexandra Appelqvist
Genre: Feelgood
Serie: Röda bergen (2)
Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2024-05-15
Förlag: LB Förlag

Från Bokus
Luca arbetar som kock i Paris när hon får veta att barndomsvännen Stella flyttat till Sverige, och bestämmer sig för att i hemlighet resa dit. Stella bor i en lägenhet vägg i vägg med sin pappa Peter, och arbetar på hans nyöppnade restaurang. Till slut har hon begravt sina gamla bekymmer och startat om på nytt.

Elsa hade det perfekta livet, nu är hon mitt i en skilsmässa. Hon sökte något mer och fann Peter, som lämnat Italien för Stockholm för sin dröm att öppna Röda bergens bästa krog. Allt borde flyta på enkelt, nyförälskade som de är, men inget verkar gå som de hoppats på.

En eftermiddag stöter Elsa och Luca ihop i trapphuset där Stella och Peter bor. Sedan händer det igen. Deras slumpmässiga möten blir början på en vänskap mellan två till synes helt olika kvinnor, som är på väg åt samma håll i livet. Fast är de verkligen det? Ju bättre de lär känna varandra desto tydligare blir det att allt kanske inte är som de har trott.


Den här låter ju intressant. Andra delen alltså.Chateau under stormande himmel av Jessica Eriksson & Stefan Holm
Genre: Romance
Serie: Romantiska äventyr i Värmland (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-05-16
Förlag: HarperLove

Från Bokus
Kan kärleken övervinna stormen? Ellinor och hennes nya kärlek är nu ett par och renoveringen av hennes château går framåt. Kärleken till huset binder dem samman, men de är väldigt olika och kärleken sätts på prov. Valde hon rätt? Eller borde hon ha valt annorlunda?

Plötsligt ställs allt på sin spets när en annan arvinge till huset dyker upp.

Väninnan Alva stöttar henne från Stockholm, men även i Alvas liv stormar det. Kanske finns hennes nya liv i Värmland? Ellinor fortsätter sökandet efter sin släkt, huset bär på en massa hemligheter och hon drömmer märkliga drömmar om att ett barn gråter i den gamla rosenlabyrinten. Hänger det förflutna och nuet ihop på något sätt?


Helt ärligt så vet jag inte om jag lockas av denna eller ej.En hemlighet för mycket av Jenny Fagerlund
Genre: Feelgood
Serie: Gärdetböckerna (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-05-16
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
När Annas sambo, Fred, dör inser hon att deras liv tillsammans var baserat på en lögn. Den stora våningen på Strandvägen är belånad till max, likaså bilarna och alla fastigheter utomlands. Dessutom har Fred tagit Annas besparingar och hon står både barskrapad och utan hem.

Efter att ha rasat ner på botten får Anna veta att det finns en lokal hon kan bo i. Den är sliten och den tidigare hyresgästen, ett hunddagis, har lämnat den i all hast men Anna har inget val utan försöker anpassa sig efter den nya situationen.

Hon lär känna flera av grannarna och börjar ta hand om tre hundar som får hennes dagar att bli mindre ensamma. Men trots att Anna försöker starta om på nytt är det omöjligt när flera saker inträffar som gör att hon en gång för alla måste ta itu med sitt förflutna och det liv hon levt med Fred. Snart inser hon också att Fred inte var den enda med hemligheter ...

Är det så att det faktiskt finns en hemlighet för mycket?


Jag gillade en annan bok jag har läst av henne så ...Längst in i skogen av Marie Hermanson
Genre: Kriminalroman
Serie: Ellen Grönblad & Nils Gunnarsson (3)
Antal sidor: 362
Utgivningsdatum: 2024-05-23
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är 1926 och vinterkylan lamslår Göteborg. Inne på Naturhistoriska museet värmer sig barnflickan Maj med sina skyddslingar. Plötsligt är äldsta flickan Alice bara borta.

Överkonstapel Nils Gunnarsson huttrar i sin alltför tunna överrock och sörjer sina forna misstag, när han kopplas in på det märkliga fallet. Men för att lyckas lösa gåtan kommer han återigen att behöva hjälp av sin vän Ellen.


Jaha, så detta är en serie. Det har jag antingen missat eller glömt.Slutet på historien av A J Finn
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 520
Utgivningsdatum: 2024-05-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
"Jag kommer att vara död om tre månader. Kom och berätta min historia."

Så skriver Sebastian Trapp, tillbakadragen deckarförfattare, till sin mångårige korrespondent Nicky Hunter, litteraturvetare med spänningslitteratur som fokus. Nicky reser till den spektakulära villan i San Francisco för att hjälpa till att skriva Trapps memoarer. På plats möter hon inte bara Sebastian Trapp utan också hans vackra fru Diana, hans egensinniga brorson Freddy och hans beskyddande dotter Madeleine.

Nicky försöker väva ihop trådarna i Sebastians liv. Tjugo år tidigare - på nyårsafton 1999 - försvann Sebastians första fru och tonårige son. Kan den perfekta deckarförfattaren själv ha begått det perfekta brottet? Och varför har han kommit ut ur avskildheten, två decennier senare, för att låta en främling gräva i hans förflutna?

När ett lik dyker upp i familjens damm med koifiskar är det ett tecken på att det förflutna inte är borta - det bara väntar ...


Jo, jag blir nog allt lite nyfiken.Döden i Marlow av Robert Thorogood
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Marlow (2)
Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2024-05-30
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Efter att ha löst ett mord för ett år sedan har saker och ting återgått till det normala för korsordsmakaren Judith Potts och hennes vänner, hundvaktaren Suzie och kyrkoherdens fru Becks. Men allt förändras när Judith blir bjuden till ett cocktailparty för att fira den stundande vigseln mellan den förmögna sir Peter Bailey och den mycket yngre sjuksköterskan Jenny Page. På festen anar hon att vissa gäster inte tycker att vigseln är en särskilt bra idé, och innan eftermiddagen når sitt slut hittas brudgummen död i sitt arbetsrum. Då rummet är låst från insidan tror polisen inte att det handlar om ett mord, men Judith är av en annan åsikt. Det ser ut som att de tre vännerna har sitt andra fall ...

Mysdeckare är en trevlig genre och jag tror att denna är en sådan.Fyrklövern av Christina Olséni & Micke Hansen
Genre: Kriminalroman
Serie: Mord i Falsterbo (9)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2024-05-24
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Det är högsommar och för Falsterbonäsets piggaste 90-åring, Egon Hjort, stundar bröllop. Men allt går inte som planerat. Elisabeth, den blivande bruden, har utan hans vetskap bjudit in de av hans gamla klasskamrater som fortfarande är i livet och som Egon konsekvent undvikit de senaste 75 åren. När en av dem hittas död under mystiska omständigheter med en fyrklöver i handen, riktas genast misstankarna mot Egon och hans vapendragare Ragnar.

Skanörspolisen Mårten Lind, som har fullt upp med att försöka hitta meningen med livet, får motvilligt kavla upp ärmarna och göra sitt bästa för att hålla Egon och Ragnar utanför utredningen. När ännu en i sällskapet hittas död, tvingas Mårten återigen samarbeta med den obstinata paragrafryttaren Agatha Björk från Malmöpolisen.


Jag har visserligen bara läst första delen, men jag kommer helt klart att fortsätta.Bit för bit av Frida Moisto
Genre: Kriminalroman
Serie: Lisa Engström (5)
Antal sidor: 333
Utgivningsdatum: 2024-05-15
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Lisa Engström försöker skapa en normal tillvaro med jobb och sambo men plågas av mardrömmar från sitt senaste under cover uppdrag. En man hittas drunknad i Vättern. I munnen har han ett avskuret finger, men mannens egna fingrar är in takta Fingret visar sig tillhöra Kent Wetter, den förmodat döde maken till en lokalpolitiker, som varit försvunnen i ett år.

Strax därefter hittas ytterligare en man död. Offren har kopplingar till varandra, men de makabra fynden på mordplatserna förvirrar polisen. Vad har Kent Wetters försvinnande med morden att göra? Samtidigt börjar hotfulla meddelanden dyka upp på Kents sociala medier. Lever han, och är fler människor i fara, som meddelandena tyder på?


Nej, jag har inte ens läst första delen, men jag är ändå nyfiken på fortsättningen.

5 kommentarer:

 1. Ja, det var en hel del! Verkar som maj är en feelgoodmånad? Några av dem får jag notera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog inte minnas att det någonsin har varit så här många feelgood som jag varit intresserad av. Det fick mig att fundera på om det kanske är jag som plötsligt vill ha gladare böcker 🤔

   Radera
 2. Ja, det var verkligen många böcker nu i maj och jag fick kämpa med att få ner mängden. Som vanligt är det ett gäng som är samma i våra inlägg och som vanligt har du med ett gäng av de som jag valde bort (men var nära att ta). Det kändes också som att väldigt många av böckerna var en del i en serie den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kanske inte är så många fristående här 🤔 Det var i alla fall väldigt längesedan jag hade så många med i mitt inlägg. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt ...

   Radera
 3. En mördare i familjen har jag läst på engelska, jag gillade den! :)

  SvaraRadera