torsdag 18 april 2024

Hett i hyllan #453

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är några olästa kvar från bokrean 2021, detta är den sjätte ...
Blommor över helvetet av Ilaria Tuti lockade mig första gången jag fick syn på den. Kanske främst för att den är italiensk.

Italien är ett favoritland att besöka. I verkligheten då. De italienska böckerna funkar inte riktigt lika bra, men skam den som ger sig. Det var faktiskt väldigt nära att den blev reselektyren under förra resan till Italien, men då plockade jag med en annan i stället. Just denna utspelar sig tydligen i norra delen av landet och det är nog osäkert om det blir fler resor dit, men jag är inte riktigt så noga med skådeplats vs resmål. Det här är en serie, om Teresa Battaglia, så om jag gillar den finns det två delar till, som är översatta. I original så är antalet böcker fem (eller sex, om man räknar del 0,5).

Så här står det på baksidan:
I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.

Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.

Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende - sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.

Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Jag har läst en del italienskt och har väl inte tokälskat något hittills. https://bokdivisionen.se/2024/04/18/hett-i-hyllan-lolita/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär som jag, fast jag har läst en riktigt bra italiensk så jag vet att de finns 🙂

   Radera
 2. Den här boken har jag faktiskt i min spänningsläslista. Jag tyckte väl att jag borde läsa en italiensk deckare någon gång. Men jag undrar nu. För brutal?
  http://mosstanten.se/2024/04/18/hett-i-hyllan-248-w-eller-minnet-av-barndomen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju svårt att veta innan man har läst, men jag tycker ju inte att det är något som tyder på att det ska vara brutalt.

   Radera
 3. Den har jag faktiskt läst och gillad den skarpt (min recensio av dn finns på bloggen. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/04/hett-i-hyllan-vecka-16-453.html

  SvaraRadera
 4. Den här spanade jag på när den kom men har inte läst. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/04/18/hett-i-hyllan-392/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte börjat med det där att "bara" spana än, på den tiden köpte jag böckerna också 😬

   Radera
 5. Låter som en intressant bok, jag brukar gilla profilerare i mina spänningsromaner. Sen utsatta barn är annan sak jag dras mot, även om det egentligen är något som förfasar mig.
  Min hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/04/hett-i-hyllan-vecka-16-2024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är allt lite svag för profilerare också, men jag var nog mest intresserad av att huvudpersonen är en kvinna på över 60.

   Radera