måndag 1 april 2024

TV-serie: The woman in the house across the street from the girl in the window

Titel: The woman in the house across the street from the girl in the window
Originaltitel: The woman in the house across the street from the girl in the window
Genre: Thriller
Skapad av: Rachel Ramras, Larry Dorf, Hugh Davidson
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Kristen Bell. Tom Riley, Mary Holland, Cameron Britton, Samsara Leela Yett
Premiär: 2022-01-28
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 8
Avsnittslängd: 22-29 min
Såg den på Netflix mars 2024



Handling
Konstnären Anna är i stort sett isolerad i sitt hem efter en tragisk händelse, efter vilken hennes man dessutom lämnade henne. Hon lider av ombrofobi (rädsla för regn) och dränker sina sorger i vin och tabletter. Några tavlor målar hon inte längre. Men när en stilig man och hans gulliga dotter flyttar in i huset mitt emot börjar hon sakta men säkert se ljust igen. Det vill säga tills hon bevittnar ett brutalt mord i huset ...

Min kommentar
Serien med den oerhört långa titeln, The woman in the house across the street from the girl in the window, hamnade på min radar när den var alldeles ny. Jag minns inte längre vem som hade sett den, men h*n kunde varken rekommendera eller avråda. För att den var så konstig. Jag förstår precis nu när jag själv har sett den.

Detta är nog parodi när den är som bäst. Till och med titeln är liksom ironisk. Den parodierar en handfull kända filmer och kanske speciellt filmer med kvinna/flicka i titeln. Den är nog faktiskt min humor i ett nötskal. Avsnitten är exemplariskt korta och det var helt omöjligt att titta på bara ett. Vi fick tvinga oss att avbryta efter tre och det gjorde att vi såg den i raketfart.

Jag var egentligen inte säker på någonting. Förutom vem som faktiskt är skyldig. Så var det också, visar det sig till slut. Det förtog absolut ingenting. Serien lever nämligen inte på spänning, utan på att den är fullständigt absurd. Det finns en del element i den som man inte kan annat än skratta åt. Och skrattar gör jag.

Kristen Bell är fantastisk som den opålitliga (eller är hon det?) berättaren. Jag tror att det här kan vara den bästa roll jag har sett henne i. Alla som är med gör det riktigt bra.

Jo, slutresultatet är förutsägbart, men vägen dit är definitionen av oviss. På något märkligt sätt. Det är helt omöjligt att förutse alla turer och händelser. Hela tiden så finns glimten i ögat där och man ska nog inte ta något på allvar. Allt-i-allon och brevlådan är obetalbara. Och den där gravstenen vid graven som Anna besöker ... vad är det egentligen med inskriptionen? Den ändras varje gång. Varför? Det får man aldrig veta.

Om du inte gillar parodier, hoppa då för all del över The woman in the house across the street from the girl in the window. I mitt tycke så är den vansinnigt rolig och den passar utmärkt för binge watching.



Trakt.tv har serien 3,3 i genomsnitt (beräknat på 1,7k betyg).
IMDb har serien 6,4 i genomsnitt (beräknat på 53k betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer: