måndag 8 juli 2024

Film: The family plan (2023)

Titel: The family plan
Originaltitel: The family plan
Genre: Actionkomedi
Regissör: Simon Cellan Jones
Manus: David Coggeshall
Skådespelare: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, Zoe Colletti, Van Crosby, Maggie Q
Utgivningsår: 2023
Produktionsland: USA
Längd: 118 min
Serie: -
Såg den på Apple TV+ 7 juni 2024





Handling
Dan Morgan är många saker: en hängiven make, en kärleksfull far, en hyllad bilförsäljare. Han är även en före detta yrkesmördare. Och när hans förflutna kommer ikapp honom, tvingas han ta med sin intet ont anande familj på en roadtrip som inte liknar någon annan.

Min kommentar
En film som länge har legat på listan är The family plan. Det har tagit emot lite, av olika anledningar, men så fick sambon syn på den när vi zappade runt för att få en överblick över vad som fanns att välja på. Det fick helt enkelt bli den denna fredag.

Förmodligen är det här ett klassiskt fall av rätt film vid rätt tillfälle. Den kändes bara rätt och jag gillar ju inte ens Mark Wahlberg (mitt största motstånd för att se den här filmen). Men det är faktiskt inte heller han som är behållningen här. Det är familjen.

Relationerna mellan familjemedlemmarna är fantastiska (bebisen! den har inte så många relationer, men oj, så kul) och jag gillar verkligen hur de står upp för varandra (i alla fall när de får en yttre fiende) och att de bryr sig om varandra. Det finns en kärlek och värme här som är rent upplyftande. Jag tycker om hur de kommer fram till saker, hur de löser problemen som uppstår och att alla i familjen är riktigt bra på något (udda). Och att de kan använda sina kunskaper vid väldigt annorlunda tillfällen.

Bovarna är nog lite för korkade, men man kanske blir det när man känner sig så överlägsen. Den sista twisten med ledaren känns lite för mycket. Naturligtvis så finns det många logiska luckor, men allvarligt talat, vem bryr sig?

Handlingen i The family plan är nog inte värd en fyra i betyg, men utförandet är riktigt bra. Dessutom så är den faktiskt rolig. Det behöver inte alltid vara seriöst, djupt och nyskapande. Ibland räcker det med underhållande. Jag kan absolut tänka mig att se den igen någon gång, vilket är ett extremt bra betyg för en Mark Wahlberg-film.


Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 34 252 betyg).
IMDb hade den 6,3 i genomsnitt (beräknat på 43K betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkigTrovärdig
KlurigFörutsägbarMystisk
BerörandeOsannolikUnderhållande
Snyggt fotoRoligLångsam
RomantiskFör långFartfylld
SorgligFör kortLäskig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar