torsdag 11 juli 2024

Hett i hyllan #465

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och det andra semesterinköpet, juli 2021.
Under besöket i Göteborg och Adlibris Marknad köpte jag ju fyra böcker, varav två fortfarande är olästa. Den ena var med förra veckan och den andra är Torsdagsmordklubben av Richard Osman.

När jag upptäckte att den Richard Osman som jag ibland tittade på på BBC Brit hade skrivit en bok så skrev jag direkt upp den på min lista. Han är ju liksom större delen av nöjet med att se på Pointless och om han skriver som han pratar så kan detta bli hur kul som helst. Den är dessutom första delen i en serie och det har hittills kommit ytterligare tre. Där har jag att göra ett tag om jag gillar. Jag tror att jag måste sätta om honom på långa-listan för Boktolvan. Nästa år då.

Så här står det på baksidan:
Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla närmare de åttio, bor på Coopers Chase, ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. På torsdagarna träffas de och ägnar sig åt att efter bästa förmåga lösa ännu olösta brott. Tillsammans utgör de den okonventionella och kreativa Torsdagsmordklubben, ständigt diskuterande över en kopp te eller varför inte ett glas gin eller whisky. När ett mordfall blir verklighet och lik dyker upp på de mest oväntade platser ställs Torsdagsmordklubbens mod och kreativitet på sin spets och de bestämmer sig omedelbart för att hitta mördaren och lösa den kniviga mordgåtan.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

  1. Den här boken verkar kul. Jag sätter in den i min spänningslista.
    http://mosstanten.se/2024/07/11/hett-i-hyllan-259-en-fager-mo/

    SvaraRadera
  2. Jag gillar honom i Pointless och är nyfiken på boken. Men det har inte blivit av att jag läst den här, trots att det är en deckare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker han är hela behållningen i Pointless 🙂

      Radera
  3. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/07/11/hett-i-hyllan-403/

    SvaraRadera
  4. Torsdagsmordklubben, är en bok jag har haft ögonen på ett tag, men själv inte har läst än.
    Mitt bidrag denna vecka
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/07/hett-i-hyllan-vecka-28.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som att den skulle kunna passa mig, men humor är ju svårt.

      Radera