söndag 28 juli 2024

Smakebit på søndag: Bödlarnas profetia

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Ännu en vecka har gått och den har avlöpt ganska lugnt. Bara lite IT-strul. Säkert bara efterdyningar från veckan innan. I övrigt så har det varit en lagom vecka. Inte en som jag kommer att minnas något längre tag 😁. Läsningen kommer nog att få stå åt sidan i ett par veckor för nu är det OS som gäller. Kanske är det dags att börja med ett pussel igen, det kan jag ju göra samtidigt som jag tittar på TV.

Boken jag läser nu, Bödlarnas profetia av Ricky Strandberg, har jag hört/läst väldigt mycket negativt om. En spökhistoria ska det tydligen vara. Ibland gör det mig bara mer nyfiken. Det ska faktiskt bli spännande att läsa den själv.

Min smakebit är från sida 73:
Mikael blinkade och spärrade upp ögonen för att bli kvitt grumligheten. Kände en insekt hastigt kila över ansiktet och vidare ner över axeln.
    Så blev han varse ett sakta ökande tryck över halsen, som från en kramande hand eller en snara. Vred huvudet för att se och fick i panik upp ena armen - det var ingenting där.
    Han svalde torrt och såg sig dimmigt omkring. Så långt synfältet tillät.

10 kommentarer:

  1. lagom veckor är bra veckor, Strandbergs bok intressant om man är intresserad av huvudstaden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här boken är nog intressant om man vill läsa, typ, en fackbok.

      Radera
  2. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  3. Jag har läst den och jag får tyvärr säga att jag inte var imponerad. Hoppas att du tycker bättre om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att jag tycker om den. Alls.

      Radera
  4. Visst kan man bli lite provocerad om man hör att en bok är toksågad. Spökhistorier kan vara mycket spännande. Tack för smakbit. Jag målar medan jag kollar på OS, ja, jag får vända mig om när jag hör att något spännande händer i rutan, men det funkar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I det här fallet tror jag faktiskt att sågningarna är befogade. Tyvärr. Det får nog bli pussel, men jag har inte börjat än.

      Radera
  5. Tack för smakbiten! Blev inte speciellt sugen på att läsa den dock..

    SvaraRadera