söndag 7 juli 2024

Smakebit på søndag: Skulden man bär

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Första (del av) jobbveckan är avklarad. Jag var ledig i måndags och fyra dagar är faktiskt lagom. Förkylningen är borta, den blev aldrig speciellt besvärlig. Mest bara jobbig. Bilen har vi sålt i veckan också. För första gången sedan jag var 18 så är jag utan bil. Mycket märklig känsla. Den stod mest stilla nu, men jag kommer nog att sakna möjligheten att bara ta den och åka iväg på ett ärende. Nåväl, vi ska ge det ett försök i alla fall.

Jag har börjat läsa åttonde och sista delen i serien om Sebastian Bergman, Skulden man bär, av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Förra delen, om jag minns rätt, slutade med två ganska rejäla cliffhangers. Den ena fick mig att dra efter andan, lite. Det gillar jag.

Min smakebit är från sida 153:
Det var längesedan Carlos hade haft en så dålig start på dagen. Han och sambon hade varit ute och firat en väns födelsedag på kvällen innan och det hade blivit både för sent och för mycket vin. Planen när han gick och la sig strax efter två var att ta en liten sovmorgon, komma någon timme för sent till jobbet.
    Inte att bli väckt av Vanja strax efter sex.
    Inte att hitta ett lik i en buss i Solna.

8 kommentarer:

 1. våran bil står mest stilla, bra kommunikationer, och vissa tider får jag åka gratis. Tack för smakbiten, inte läst författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra kommunikationer beror lite på vart vi ska. Vissa ställen är det i stort sett omöjligt att ta sig till.

   Radera
 2. Tack för smakbiten! Skönt att förkylningen gått över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en märklig förkylning, den hoppade över flera steg. Men inte mig emot 🙂

   Radera
 3. men jag vet någon som anmält sig till en bilpool och så kan de kvittera ut en bil just när de behöver den.verkar vara bra idé. har inte läst något av paret Hjorth/Rosenfeldt men jag känner väl till dem. min tid räcker inte till spänningslitteratur och deckare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med bilpooler är att många vill ha en bil samma dagar. Som julafton. Och när vi väl behöver köra så kör vi långt och då vill vi ha en bra och säker bil. Så vi satsar på Volvo on demand, där kan man boka en bil ett år i förväg 🙂

   Radera
 4. Jag har så dåligt minne så om jag ska läsa en serie måste jag läsa alla på raken annars minns jag inte vad som hänt. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt minne är lite av teflontypen när det handlar om detaljer, men det mesta brukar komma tillbaka efter en stund.

   Radera